MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe route: Kinderroute Zoetermeer

  • zondag 4 juli 2021

Afgelopen najaar is door MTB Zoetermeer de jeugdmountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer aangelegd. Een bijna twee kilometer lange jeugdroute met ruim 17 hoogtemeters. Een tijdje geleden werd het geopenden nu dus ook op onze site.

 

Nieuwe route: Kinderroute Zoetermeer

 

De route is geopend door wethouder Ingeborg ter Laak, wethouder Sport: “Wat een uitdagend parcours! Zo goed dat deze ‘kleine’ route er nu is, maakt het nog makkelijker om te beginnen. De route is ontwikkeld door mountainbikers zelf en door vrijwilligers (met hulp van de gemeente) aangelegd.”

Er zijn twee verschillende niveaus in het parcours, één voor beginners en jonge kinderen en één met wat meer uitdaging voor ervaren mountainbikers. De route is natuurvriendelijk aangelegd in overleg met de bos ecoloog en bestaat uit een ondergrond van zand, gravel, menggranulaat en vervallen asfalt. Een unieke bewegwijzering en infopaneel geven ter plekke de route aan, die trouwens gratis toegankelijk is.

 

Duurzame jeugdroute
Bij de aanleg van de jeugdroute is de hulp ingeschakeld van Nederlands bekendste ecoloog die ruime ervaring heeft met het aanleggen van tientallen mountainbikeroutes. Daardoor is er ook in Zoetermeer bij de aanleg van de jeugdroute maximaal rekening gehouden met de natuurlijke omgeving van het Buytenpark. Ook bestaat de ondergrond van het nieuwe deel van de jeugdroute voor een groot deel uit duurzaam hergebruikt menggranulaat. Materiaal dat normaal gesproken als afval wordt verwerkt, wordt nu hergebruikt als veilige en waardevolle ondergrond voor onze jeugdroute. Tenslotte zijn er routebewegwijzeringspaaltjes geplaatst die volledig gemaakt zijn van hergebruikt kunststof. Waarde uit afval dus.
Meer info over de route vind je HIER!