MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe route in Winterswijk

  • maandag 8 maart 2021

En we mogen opnieuw een nieuwe route verwelkomen in ons overzicht... de MTBroute Winterswijk.

 

Nu lag er al enkele jaren een mountainbikeroute in Winterswijk. Maar deze route bevatte onvoldoende uitdaging, waardoor lokale bikers op zoek ging naar eigen paden. Soms dwars door de bossen.

 

Met de aanleg van een meer aantrekkelijk route hoopt men dit te voorkomen. Iets wat zich in andere delen van ons land al heeft bewezen. Een aantrekkelijke route zorgt voor regulatie. Daarbij wordt de recreatiedruk van mountainbikers op de rest van het gebied verminderd.

 

Nieuwe route in Winterswijk

 

De gedeeltelijk nieuw aangelegde route bevat 9 kilometer aan speciaal aangelegde singletrails. Dat maakt de route stukken uitdagender en technischer dan in de oude situatie. Met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers is zo een prachtige route onstaan met een lengte van ruim 38 kilometer.

 

De oude route (groen gemarkeerd) blijft gewoon bestaan. Deze route wordt getypeerd als gravelroute. De route is daarmee meer geschikt voor de beginnende mountainbiker en voor diegene die lekker wat kilometers wil maken en ondertussen wil genieten van het prachtige coulisselandschap.

Klik HIER voor meer info over de MTBroute Winterswijk.