MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe MTBroute in ontwikkeling

  • donderdag 13 juni 2019

Hoogezand-Sappemeer(Meerwijck)  Nadat de MTBroute Hoogezand-Sappemeer door gebrek aan vrijwilligers is komen te vervallen komt er toch weer een MTBroute. De aanleg van een nieuwe Mountainbike- en Trailrunningroute is inmiddels in volle gang.

 

Nieuwe MTBroute in ontwikkeling

 

De route wordt aangelegd in de wijk/buurschap Meerwijck van Hoogezand-Sappemeer. Hoogezand-Sappemeer valt sinds een gemeentelijke herindeling onder de gemeente Midden-Groningen. Deze vernieuwde route komt tot stand na goed overleg tussen de gemeente Midden-Groningen en een groep vrijwilligers.

 

Afgelopen weken zijn een kleine groep vrijwilligers begonnen met het aanleggen van een nieuwe uitdagende route met ook nieuwe stukken singletracks. Om tot een groter draagvlak te komen is er besloten om een combi-route te maken. De route zal geschikt zijn voor mountainbikers en trailrunners en krijgt een lengte van  zo'n 12 kilometer. Het is de bedoeling dat de route in de toekomst nog wordt uitgebreid. Rond augustus hopen de vrijwilligers zo ver te zijn dat de Gemeente Midden-Groningen de route kan openen.

 

Heb je zin of ... voel je je geroepen om mee te helpen? Dan ben je van harte welkom. Aanmelden; stuur een mailtje naar:  MTBenTrailrunningMeerwijck@gmail.com