MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe maatregelen wat betekenen die voor Mountainbikers

  • vrijdag 6 november 2020
De regels voor samen sporten zijn afgelopen dinsdag weer verscherpt. Fietsen mag nog, maar één maatregel treft elke wielersporter: de maximale groepsgrootte van 2 personen. Fiets met z'n tweeën of alleen. Ook geldt nog steeds de afstand tot elkaar van 1,5 meter.
Nieuwe maatregelen wat betekenen die voor Mountainbikers

De maximale groepsgrootte van 2 personen geldt ook voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken om een (mountainbike)route te gaan rijden. De verscherpte coronamaatregelen gelden vanaf woensdag 4 november 22.00 uur en duren in ieder geval tot en met 18 november.

 

Voorzorgmaatregel als je alleen (SOLO) gaat rijden
Nu het erop neer komt dat je vaker alleen gaat rijden is het dringende advies om ook je telefoon mee te nemen. In geval van nood kun jij iemand bereiken of iemand die jou moet helpen kan één van je naasten bereiken. Stel daarom ook je ICE- of noodnummer in op je telefoon. (ICE = In Case of Emergency) Onderaan dit bericht "hoe stel je ICE in op je telefoon".

 

Wat dacht je van een rondje ....? en niet-noodzakelijk reizen
Deze week op vrijdag geen "Wat dacht je van een rondje: .....?" In verband met de aangescherpte maatregelen, waarin het niet-noodzakelijk reizen wordt afgeraden, stopt dit wekelijkse item voorlopig. Advies: Blijf de komende weken je plaatselijke route rijden en ga daar zoveel mogelijk op de fiets naar toe.

 

Geniet van je sport, maar blijf verstandig en gezond!

 

Zo stel je een ICE-contact in op je telefoon

  • Open het instellingenmenu.
  • Ga naar 'Over de telefoon'.
  • Ga naar 'Noodinformatie'.
  • Druk op 'Contacten voor noodgevallen'.
  • Druk op 'Contacten toevoegen'.
  • Voeg het ICE-contact toe.