MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuw bij Crossen door de Bossen: Scholenstrijd en Business Bike & Borrel

  • vrijdag 23 september 2022

In oktober vindt in het Kotterbos in Almere het jaarlijkse mountainbike-event Crossen door de Bossen plaats. De mountainbikewedstrijd voor beginners en gevorderden met verschillende afstanden, leenfietsen en helmen en foodstands is dit jaar op 8 oktober. Nieuw dit jaar is de scholenstrijd en Business Bike & Borrel op vrijdag 7 oktober.

Nieuw bij Crossen door de Bossen: Scholenstrijd en Business Bike & Borrel

Ervaren mtb’ers kunnen zaterdag 8 oktober weer proberen een snelle tijd neer te zetten. Maar ook beginners of kinderen (vanaf 9 jaar) zijn zeer welkom. Er zijn leen-fietsen, leen-helmen, er is een klein oefenparcours en er zijn ervaren mtb’ers aanwezig om aanwijzingen te geven. Dit jaar worden er twee verschillende afstanden uitgezet: een korte MTB-route voor iedereen die het mountainbiken wil uitproberen en die voor kinderen goed te doen is. En een langere route voor de geoefende mtb’ers en professionals. 


Scholen en bedrijven ook op de fiets 

Nieuw dit jaar is een extra dag: op vrijdag 7 oktober nodigen we scholieren uit om in de ochtend met de hele klas te komen mountainbiken op het parcours van 3,5 kilometer. Met de hele klas, vanaf groep 8 of hoger, kunnen zij proberen de snelste tijd neer te zetten en een leuke prijs winnen. In de middag is er voor bedrijven een sportieve VriMiBo. Bedrijven die meedoen met een team sponsoren de schoolklassen van die ochtend. Naast het fietsen zijn er ook hapjes en drankjes en een mooie prijs. 


3D Triathlon 

Crossen door de Bossen op 8 oktober is daarnaast onderdeel van de 3D triatlon van het Nationaal Park Nieuw Land. Sportievelingen kunnen het hele weekend sporten, maar ook los aan de drie disciplines mee doen: Nationaal Park Nieuw Land Zwemtocht, Oostvaardersrun of Crossen door de Bossen.  


Het vaste gegeven blijft het decor van het event: het Kotterbos. In de ruige achtertuin van Almere ligt een mtb-parcours van 13,8 km lang in het Kotterbos. Delen van dit bestaande parcours maken onderdeel uit van beide uitgezette afstanden tijdens Crossen door de Bossen. Uitdagende heuvels wisselen zich af met slingerende stukken tussen de bomen van het Nationaal Park Nieuw Land. 


Wie niet zelf meedoet maar wel moet wachten op een deelnemer of al klaar is kan op het evenementenveld even rusten in een zitzak, één van de spellen spelen of bijvoorbeeld een smoothie maken op de ‘shakefiets’. En uiteraard hard klappen voor de deelnemers bij de finishboog. 


Vanuit het project ‘Almeersepoort Nationaal Park Nieuw Land’ werken Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere samen met de gemeente Almere aan programmering, educatie en participatie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Vanuit deze samenwerking is onder andere Crossen door de Bossen ontstaan. 

 

Datum: 7 en 8 oktober 

Scholenstrijd: 9:30 – 13:00 

Business, Bike & Borrel: 15:00 – 18:30 

Crossen door de Bossen event: Vanaf 9:30 

 

Locatie: Evenementenveld Kotterplein (Navigatie: Kotterplein 1, Lelystad) 

Website: ovpalmere.nl