MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Natuurlijk Opgeruimd, een opruimactie in de natuur

  • woensdag 8 september 2021

Grootste ergernis van gebruikers van het bos is zwerfafval. Ook is het gevaarlijk voor de natuur en is het niet aangenaam om te wandelen of rijden over paden waar links en rechts rommel ligt. Veel mountainbikers voelen zich verantwoordelijk voor de natuur daarom wordt ook dit jaar een grote opruimactie georganiseerd.

Natuurlijk Opgeruimd, een opruimactie in de natuur

Oproep NTFU
De NTFU Heeft alle MTB-verenigingen en -onderhoudsgropen opgeroepen om zaterdag 11 september in actie te komen en een "Opruimdag" te organiseren.

 

Niet alleen Mountaibikers
Naast MTB-verenigingen en -onderhoudsgroepen komt er ook support van wandelaars, vissers en ruiters. De KNHS, Sportvisserij Nederland, KWBN en NTFU ondersteunen deze actie.

 

Waarom ook wandel- en ruiterpaden?
Omdat mountainbikers zelf al regelmatig het afval opruimen dat langs de eigen MTB-routes ligt. Alleen, dat zien andere recreanten helaas bijna nooit. Om jullie inzet en goodwill écht zichtbaar te maken, ruimen we dus op langs wandel- en ruiterpaden. Zo zien wandelaars, ruiters en andere fietsers tenminste dat mountainbikers óók natuurliefhebbers zijn én rekening houden met anderen.

 

bron: NTFU