MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroutes Rijk van Nijmegen

  • zaterdag 7 maart 2020

De stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen heeft de ambitie om op 28 maart de routes Nijmegen en Groesbeek (twee van de uiteindelijk vier) te openen. Een enerverende 'piece of the action' van ca 35 km en 550 hm van de totaal 70 km die we nastreven dit jaar. Tot 15 maart zijn we nog met de mini-kranen in het bos actief. Daarna breekt het broedseizoen aan en mogen we alleen nog maar handmatig afwerken.

 

MTBroutes Rijk van Nijmegen

 

Voor we kunnen openen moet er nog best een berg werk verzet worden. Door de inzet van twee kranen is al veel gegraven maar niet afgewerkt. Wij hopen dat MTB-ers het Trailrespect willen opbrengen om zodra ze een nog niet afgewerkt stuk route vinden daar omheen te rijden. Anders kost het nog meer tijd voor onze vrijwilligers. Verder schonen we nog aardig wat bestaande paden van een overmaat aan blubber met de mobiele kraan. Om daarna alles wat nog niet klaar is af te werken doen we graag beroep op MTB-ende vrijwilligers. Die kunnen na hun inzet bij het passeren van een stuk route zeggen/denken 'daar heb ik aan bijgedragen'. De trots van de bouwer lijkt ons evident.

 

 

De bouwevenementen zijn doorgaans op de donder- en zaterdagochtend van 9u tm 12.30u en gaan onder begeleiding van (inmiddels) ervaren bouwers. Interessant ook om te leren waar je allemaal rekening mee moet houden bij de bouw van een MTB route. Geeft je ook een heel andere kijk op onze mooie hobby.

 

Details waar verzamelen etc. kun je terugvinden op onze website www.mtb-rijkvannijmegen.nl of de FB pagina ‘MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen’. Daar kun jij je evt ook aanmelden. Dat is niet verplicht maar helpt ons wel voor de planning. Als je op een andere dag wil bouwen, mail naar info@mtb-rijkvannijmegen.nl. Dan passen we er een mouw aan.

 

In de tussentijd werken we aan de overeenkomsten met de twee terreineigenaren waar nog even de puntjes op de 'i' moeten om op 28 maart een lintje te kunnen knippen. Op 15 maart valt het go/nogo besluit.