MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Zandvoort gesloten!

  • zaterdag 31 augustus 2019

Helaas hebben de Dunebikers moeten besluiten om hun mountainbikeroute Zandvoort voorlopig te moeten afsluiten.

 

Natuurorganisaties grijpen op dit moment alles aan om Circuit Park Zandvoort tegen te werken en alle aangevraagde vergunningen te dwarsbomen om het organiseren van de F1 volgend jaar Mei zo moeilijk mogelijk maken.

 

MTBroute Zandvoort gesloten!

 

Al meer dan 15 jaar verzorgen leden van de Dunebikers het onderhoud van de paden rond het circuit en zijn daarbij nooit enige reptielensoort tegengekomen. Om aan de vergunning te moeten voldoen is circuit deze week toch begonnen met het plaatsen van een reptielenscherm om uit te sluiten dat er toch nog een verdwaalde kikker of salamander in de buurt van de racebaan zou kunnen lopen. Dit scherm kruist voorlopig een aantal keren de route waardoor het te gevaarlijk is om van de mtb paden gebruik te maken.

 

De Dunebikers krijgen van Circuit Park Zandvoort na deze werkzaamheden alle ruimte en ondersteuning om het mtb parcours weer te herstellen en wij gaan er vanuit dat ons parcours er nog mooier en uitdagender uit komt als deze afgelopen winter al was.

 

Tot die tijd nog maar even geduld en ons Dunebikers-parcours maar een paar maanden overslaan. Het is helaas niet anders.