MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Wildernissen deels afgesloten

  • dinsdag 17 augustus 2021

Omdat in het Grenspark Kalmthoutse Heide beheerwerkzaamheden worden uitgevoerd in de omgeving van de Stoppelbergen/Wildernissen wordt de mountainbikeroute daar deels gesloten.

MTBroute Wildernissen deels afgesloten

In het najaar voeren zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer beheerwerkzaamheden uit in de omgeving van Stoppelbergen/Wildernissen. Recreanten wordt aangeraden deze delen te vermijden. Voor de veiligheid wordt de mountainbike route Wildernissen (paarse route) gedeeltelijk afgesloten van 18 augustus tot januari 2022. 

 

Er wordt een omleiding voorzien, zodat je toch nog een kleine lus van vier kilometer hebt bij Wildernissen. In het terrein worden op verschillende plaatsen posters opgehangen met onderstaande kaart om bezoekers te informeren. Na afronding van de werkzaamheden, wordt samen met de betrokken mtb-vrijwilligers, de route weer in orde gemaakt.

Vignet

Wie in het Grenspark komt mountainbiken moet vanaf 1 oktober een vignet kopen via de website van Grenspark Kalmthoutse Heide. Het vignet is verplicht vanaf 18 jaar en kost 12 euro per kalenderjaar. De mogelijkheid voor een dagvignet wordt nog nader onderzocht.

 

De verbindingsroutes en de routes Horendonkse Bossen en Wildertse Duintjes mogen vrij worden gebruikt. Deze zijn tot stand gekomen met medewerking van Sport Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeenten Kalmthout, Essen, Kapellen en Stabroek.

 

Bron: Nieuwsblad