MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Waalre & Friends

  • zaterdag 22 mei 2021

15 jaar geleden is er door Visit-Brabant en mooie ruige route neergelegd in en om Aalst-Waalre. Een mooie route door afwisselende natuurgebieden en bossen. 

MTBroute Waalre & Friends

Ontstaan MTBroute Waalre & Friends

Nu buiten sporten meer aan populariteit heeft gewonnen en de route zeer intensief wordt gebruikt zijn er steeds meer problemen ontstaan. Bijvoorbeeld is de route na een periode van regen moeilijk begaanbaar door de enorme plassen water die blijven liggen op de route. Onderhoud is hier hoog nodig. Initiatief nemers Floris Schoots, Edwin van Hak en Ad Siereveld (Ad is lid van toerclub Aalst-Waalre), elkaar gevonden via social media hebben de krachten gebundeld en hieruit is de onderhoudsploeg MTBroute Waalre & Friends ontstaan.

 

De eerste 700m!
Nadat de spikslinter nieuwe crew ‘stage’ had gelopen bij de schitterende route van Best, zijn ze de plannen gaan delen op een MTB groep Eindhoven. Daaruit is een club van ruim 30 vrijwilligers ontstaan die 1mei aan de slag is gegaan onder leiding van leden van crew Best. Er is 1 mei ruim 700m onderhanden genomen met een verbluffend resultaat. 

 

 

Toekomst

Ons hoofddoel is om de grote waterproblematiek op te lossen door flink wat bosgrond te gaan verzamelen en op de juiste plek weer aan te brengen op de route. Het opwaarderen en toevoegen van kombochten helpt voor een betere afwatering en wordt dan ook zeker meegenomen. Daarbij willen we het rauwe van de route behouden. Een hobbel, kuil en een boomwortel mag niet ontbreken in deze route. Daarnaast zijn wij op de achtergrond informatie aan het verzamelen of en waar we de route nog kunnen voorzien van extra secties. Extra handen zijn natuurlijk altijd welkom.

 

Wie graag zou willen komen helpen ervaren of onervaren kan een berichtje sturen naar mtbroutewaalre@gmail.com.

 

Mocht je in de buurt zijn, neem je fiets mee en geniet van deze route!