MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute STEENWIJK op de schop!

  • zaterdag 4 juli 2020

De laatste jaren werd er nagenoeg geen onderhoud gepleegd aan de MTBroute Steenwijk, daardoor waren er veel negatieve reacties. Dat was de reden om de route te verwijderen uit het overzicht van MTBroutesNL. Er komt verandering..., vandaag is er door een grote groep vrijwilligers (25 á 30 personen) gewerkt aan de route. Inmiddels is 85% van de 10 kilometer lange route weer te berijden.

MTBroute STEENWIJK op de schop!

De groep vrijwilligers is spontaan ontstaan en niet afkomstig van een fietsclub. De naburige fietsclub MTB Havelte levert de expertise voor het onderhoud en de uitbreiding, terwijl  RTV Steenwijk, STC Oldemarktde.  Schaatsclub Giethoorn en Het Pijnlijke Zadeltje hun handen uit de mouw steken.

 

Staatsbosbeheer levert de benodigde materialen en bepaald uiteraard loop van de route. Het Steenwijkerwold is een boswachterij op de flank en de top van een stuwwal. Bekend in dit gebied is de Woldberg, met zijn voor Nederlandse begrippen, vrij steile hellingen. Het is een gebied met o.a. grafheuvels en andere beschermde fenomenen. De groep vrijwilligers zijn ook in onderhandeling met onder andere de Stichting Kop over een mogelijke subsidie. De route moet ervoor zorgen dat er geen wildgroei van ongewenste fietsroutes gaat komen.

 

 

Het is de bedoeling dat er volgend weekend weer gewerkt wordt aan de route. De bestaande route wordt uitgebreid met meer uitdagende stukken met meer niveau verschil. Ook wordt overwogen om een verbindingsroute te maken naar de MTBroute van Havelte.