MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Rheden heeft nieuwe palen en bordjes

  • zondag 16 juni 2019

Er is lang gewerkt aan de vernieuwing van de MTBroute Rheden (Veluwezoom). Afgelopen weekend is de laatste hand gelegd en zijn nieuwe palen en bordjes (groen MTBteken) geplaatst. Er zijn twee uitbreidingslussen en die zijn voorzien van bordjes met het rode MTBteken.

 

MTBroute Rheden heeft nieuwe palen en bordjes

 

De groene route is nu volledig te rijden en de laatste oude bordjes (geel en wit) worden komende tijd verwijderd. Dit laatste geeft nog enige verwarring, maar het advies is om alleen de groene bordjes te volgen. 

 

Ook worden in de komende weken nog extra bordjes aangebracht voor: Startlocaties, Waarschuwingen, Horecagelegenheden, Afkortroutes, etc.

 

Hieronder nog even wat er allemaal is aangepast:

 

De Mayor Flowertrail (MFT), langs de burgemeester Bloemersweg is een lange double- track die in twee richtingen te rijden is. Deze was al een tijdje open en door velen gevonden en bereden.

 

Daarnaast is de Pumptrail nu officieel open. Deze is gedoopt tot ‘Fortune Cookie’. Het betreft een klein technisch single-track lusje van ongeveer 1 kilometer lang tussen boerderij De Haverkist en De Carolinahoeve.

 

Ook de Teerose Trail en Granny Trail zijn open, een lange double-track vanaf de Brandtoren, langs het Rozendaalsche Veld richting de Beekhuizenseweg. Vanaf de kant van de brandtoren eindigt deze in een hele mooie afdaling waar wat spannende elementen in zitten. Andersom is dit een klim waar je je Granny-kransje zeker nodig gaat hebben.

 

Let op: met name de Pumptrail en Granny trail zijn erg nieuw en bevatten nieuwe elementen voor MTB Route Veluwezoom. Rij de eerste (paar) keren voorzichtig, ontdek hoe de paden lopen, overschat jezelf niet.