MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Harderwijk-Ermelo geopend

  • dinsdag 8 oktober 2019

ERMELO – Zaterdag 5 oktober werd de MTBroute Harderwijk-Ermelo officieel geopend. De route zelf werd vorig jaar augustus al geopend, maar de puntjes moesten nog op de i. Toch werd er al flink gebruik van de route gemaakt.

 

MTBroute Harderwijk-Ermelo geopend

 

Aan het begin van de route staat nu een overzichtelijk routebord waar alle drie de routes duidelijk op staan aangegeven. De route is tot stand gekomen in opdracht van de gemeentes Ermelo en Harderwijk en is door de wielervereniging Noord Veluwe en de Veluwse Wieler Vereniging, met samenwerking van de terreinbeheerders uitgevoerd. Route-ontwerper en –bouwer Patrick Jansen begeleidde het project wat in 2017 begonnen is met de voorbereiding. De opening werd verricht door wethouders Leo van der Velden (Ermelo) en Marcel Companjen (Harderwijk), maar niet voordat ze stevig werden ondervraagd door sportverslaggever Evert ten Napel.

 

De route bestaat uit drie lussen. De groene lus Harderwijk van 22 km met technische singletracks, pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek. De MTB route van Harderwijk kan worden gestart vanuit het Transferium en bij Hotel van der Valk Harderwijk. De blauwe lus gaat door Ermelo en is 22 km langt. Het voert over uitdagende singletracks, de uitgestrekte Ermelosche Heide, het Speulder bos en is daardoor zeer afwisselend. De rode lus is een special lus die grotendeels loopt over het eigen terrein van Trek. De lengte is 5 km. Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren. Meer informatie over de MTB route is te vinden mtbharderwijkermelo.nl

 

Bron: Ermelo van NU
Geschreven door: Gert Hofsink