MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Harderwijk-Ermelo

  • donderdag 17 september 2020

5 Oktober is het een jaar geleden dat de route Harderwijk-Ermelo officieel in gebruik is genomen. De route bestaat uit drie lussen; Harderwijk, Ermelo en het Trek Trail.

MTBroute Harderwijk-Ermelo

Drie lussen
De groene lus Harderwijk van 22 km met technische singletracks, pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek. De MTB route van Harderwijk kan worden gestart vanuit het Transferium en bij Hotel van der Valk Harderwijk. De blauwe lus gaat door Ermelo en is 22 km langt. Het voert over uitdagende singletracks, de uitgestrekte Ermelosche Heide, het Speulder bos en is daardoor zeer afwisselend. De rode lus is een special lus die grotendeels loopt over het eigen terrein van Trek. De lengte is 5 km. Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren.

 

Onderhoud
Er is een enthousiaste groep vrijwilligers die regelmatig onderhoud en verbeteringen aan de tracks aanbrengen. Zo wordt er aanstaande zaterdag 9 september wordt er op een tweetal locaties door vrijwilligers gewerkt aan de groene route (Harderwijk).

 

 

De eerste locatie is het gedeelte langs het Beekhuizerzand. Een beetje mul zand is helemaal niet erg en dat hoort ook bij dit gebied. Maar we gaan op dit gedeelte aan de slag met leemhoudend zand om te zorgen dat de route in de zomer beter berijdbaar blijft en singletracks ook singletracks blijven.

De tweede locatie betreft de natuurlijke drop off achter Sonnevanck. Deze wordt gesplitst in een makkelijke doorgaande route en een technische route met drop off.

 

Op Facebook roepen de vrijwilligers op om hen aan te moedigen als je zaterdag langs één van de werklocaties rijdt, maar vooral rustig aan te doen. Zodat er veilig gewerkt kan worden. Er worden omleidingen aangegeven.

 

bron: FB MTBroute Harderwijk-Ermelo