MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Haaksbergen viert 10 jarig jubileum

  • zaterdag 20 november 2021

Op 17 november 2011 is de MTBroute Haaksbergen officieel geopend. Op het blog van de club stond het volgende bericht:

MTBroute Haaksbergen viert 10 jarig jubileum

Toen dachten we dat we klaar (bijna) waren met de aanleg maar dat bleek anders te zijn. De route veranderde enkele weken na de opening in een kilometers lange modderpoel. Dat herstellen was de eerste mega klus wat het onderhoud betreft. Inmiddels is de route goed bestand tegen de natte periode mede dankzij de inzet van onze onderhoudsploeg die elke week met veel passie de route in goede staat houdt.

 

Veel vrijwillgers hebben een bijdrage geleverd aan de route. Vooral bij het kruien van zand waren het de vele handen die het werk licht(er) maakten

 

Ook het verloop van de route is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. er zijn de nodige stukken bij gekomen maar er zijn ook stukken uit de route verdwenen. Al met al is de route in de tijd zeker attractiever geworden. De eerste plek op MTBroutes.nl die we na de opening even bezet hebben zullen we wel nooit meer halen. De noviteit van een aangelegde MTB route is niet meer en het is nu eenmaal vlak rond Haaksbergen. Een hoge plek in de top 10 is ook nooit een streven geweest. lokale en regionale MTB’ers een mooie route bieden om te fietsen wel en daar zijn we goed in geslaagd!

 

bron: Nieuwsbrief MTBroute Haaksbergen | Alexander Fianke