MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Dijkgatbos krijgt uitbreiding

  • zondag 27 november 2022

Wieringerwerf – Een langgekoesterde wens van mountainbikers in de Wieringermeer gaat binnenkort in vervulling. Er komt een kilometer parcours bij, waarbij ook één van de hoogste punten van de Wieringermeerpolder – Het Wierholt – bedwongen moet worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de MTB-vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer.

MTBroute Dijkgatbos krijgt uitbreiding

Het nieuwe parcours bevat dus onder meer de bult op het Wierholt, waardoor er een behoorlijke uitdaging voor de mountainbikers bij komt. Parcoursbouwer Patrick Jansen van Track en Trails heeft de nieuwe baan ontworpen. Belangrijkste uitgangspunt is de veiligheid. Er zijn zo weinig mogelijk kruisingen met wandelpaden. Als fietsers en wandelaars bij elkaar komen gebeurt dat alleen heuvelopwaarts, zodat de snelheid van de fietsers laag is. Ook blijft het uitkijkpunt onbelemmerd.

 

Staatsbosbeheer wil met het parcours enerzijds een “mooi en uitdagend” parcours bieden, anderzijds wil de organisatie het wildrijden terugdringen. “Met een aantrekkelijk parcours is de verwachting dater minder op wandelpaden gefietst zal worden”, laat Staatsbosbeheer weten in een persbericht. Na de opening volgen periodieke handhavingsacties, ter ontmoediging van wildrijden.

 

Bron: Regio Noordkop.nl