MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBroute Bentwoud: We kunnen van start!

  • zondag 10 december 2023

Stichting MTB Bentwoud, in samenwerking met Provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en Gemeente Alphen aan den Rijn, start de realisatie van een nieuwe mountainbikeroute in het Bentwoud. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf heden tot maart 2024 en worden uitgevoerd door Van Der Spek B.V en van Vliet civiele techniek.

MTBroute Bentwoud: We kunnen van start!

De mountainbikeroute komt te liggen tussen Parkeerplaats West en de N209. Naast deze route wordt er ook een fietsbruggetje voor mountainbikers aangelegd over de daar aanwezige watergang, zodat zij de mountainbikeroute kunnen bereiken. Op zaterdag 16 december om 13.00 uur verzorgt de stichting een aftrap met de vrijwilligers nabij het bouwbord aan het Wilde Veenenpad in Benthuizen. 

 

Wat merken recreanten  van de werkzaamheden?

De werkzaamheden worden kleinschalig en gefaseerd uitgevoerd zodat de recreant gewoon kan blijven wandelen en fietsen en zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Wanneer het broedseizoen in maart van start gaat stoppen de werkzaamheden. 

Fase 1: voorbereiding van de werkzaamheden, onder andere het laten uitvoeren van een QuickScan flora- en fauna. Aan de hand daarvan worden er nog eventuele benodigde aanpassingen gemaakt. 

Fase 2: aanleg half-verharde paden door aannemer Van Der Spek, in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting MTB Bentwoud-Hildam Route. Aanleg van de fietsbrug door van Vliet civiele techniek. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal er af en toe plaatselijk materieel langs de paden staan.

 
Lang gekoesterde wens

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn, Fonds Alphen en Staatsbosbeheer, heeft Stichting MTB Bentwoud-Hildam Route de afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een mountainbikeroute tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Er is een zorgvuldig traject afgelegd, waar overige gebruikers van het Bentwoud, steeds betrokken zijn geweest. De mountainbikeroute wordt aangelegd als familieroute zodat jong en oud kennis kunnen maken met deze sport. Zo maken we samen het Bentwoud steeds aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen.
Bron: MTB Bentwoud