MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBnetwerk Veluwe - Verbinding van Veluwse MTBroutes

  • zondag 11 december 2022

Mountainbiken wordt steeds populairder op de Veluwe en dat is niet gek, want het gebied is daar uitermate geschikt voor! Op de Veluwe is er op dit moment geen netwerk van mountainbikeroutes te vinden, wel zijn er meerdere losse routes te vinden. Deze routes zijn veelal in samenwerking met mountainbikeverenigingen, vrijwilligers en de gemeente ontwikkeld.

 

Als Routebureau Veluwe kijken we naar het verhogen van het niveau van mountainbikeroutes naar de ‘Veluwse standaard’. Dit is het niveau dat we samen met de Veluwse gemeenten willen bereiken. Bij het ontwikkelen van deze standaard is niet alleen gekeken naar de beleving van de mountainbiker, ook wordt er gekeken bij de aanleg naar het effect op kwetsbare gebieden, de beleving van andere recreanten en inrichting van mogelijke startlocaties.

MTBnetwerk Veluwe - Verbinding van Veluwse MTBroutes

Mountainbikevisie Veluwe

Hieronder vind je de Mountainbikevisie – Ambitie en uitvoeringsagenda samen met het protocol voor het mountainbikenetwerk Veluwe. Voor een compacte versie kun je de samenvatting MTB visie Veluwe raadplegen.

MTB Visie 2022 

MTB Protocol 2022 

Samenvatting MTB Visie 2022

Meer info? Klik HIER!

 

VeluweAlliantie stemt in met MTBvisie Routebureau Veluwe
In haar vergadering van 2 december 2022 stelde de VeluweAlliantie de Mountainbikevisie van Routebureau Veluwe vast. Deze visie is de basis voor verdere uitwerking en realisatie van een toekomstbestendig en duurzaam Veluws MTB-netwerk.

Daarnaast heeft de Alliantie het Routebureau Veluwe opdracht gegeven om de mogelijkheden te onderzoeken voor het vrije terreinfietsen (w.o. het gravelbiken) op de Veluwe.