MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTBers uit Vledder leggen zelf routes aan

  • maandag 18 januari 2021

Vledder - In de omgeving van Doldersum wordt binnenkort gestart met de aanleg van een nieuwe mountainbikeroute. De route, die aangelegd wordt door vrijwilligers van de Vledderse Race & MTB club FietsZe, gaat onderdeel uitmaken van een nieuw 55 kilometer lang netwerk van mountainbikeroutes in Vledder en omgeving.


Race & MTB club FietsZe is in 2018 opgericht door een groep fietsers uit Vledder en omliggende dorpen. De leden, die niet alleen in Vledder wonen maar ook in de Stellingwerven, maken vaak gebruik van de routes in de omringende dorpen. Maar omdat er ook behoefte is aan routes dichterbij huis, hebben ze nu zelf het initiatief genomen om mtb-routes aan te leggen in Vledder. „Rondom Vledder waren er nog geen voorzieningen voor mountainbikers, terwijl de omgeving daar uitermate geschikt voor is. Wij willen, samen met andere gebruikers, genieten van de mooie omgeving”, zo zegt FietsZe-voorzitter Pieter Bosma.

 

MTBers uit Vledder leggen zelf routes aan

 

Het plan wordt ondersteund door de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld. De routes komen hoofdzakelijk te liggen op de terreinen van de Maatschappij van Weldadigheid, Staatsbosbeheer en stichting Het Drentse Landschap en worden voor zowel leden als niet-leden toegankelijk.

 

Sterke groei
Mountainbiken maakt in Drenthe een sterke groei door en kan een substantiële bijdrage leveren aan de fietsambities van bijvoorbeeld de provincie. Ook deze coronatijd bewijst dat sporten en bewegen in de openbare ruimte belangrijk is. Bij de aanleg van de mtb-routes is ook aandacht voor mensen met een beperking. De gemeente Westerveld heeft het VN-verdrag van rechten van mensen met een beperking geratificeerd. „Om iedereen de mogelijkheid te bieden te genieten van de nieuw aan te leggen mtb-route wordt voor deze doelgroep een aangepast parcours gerealiseerd. Het Platform Gehandicapten Westerveld en Sport Drenthe zijn blij dat er ook voor deze doelgroep aandacht is.”

 

Op de aan te leggen mtb-routes wordt de veiligheid voor de rijders en andere gebruikers zoveel mogelijk gewaarborgd. Daarbij hanteert de club als uitgangspunt, dat de zorg voor een verantwoord gebruik van de omgeving belangrijk is. „Met respect voor de natuur en voor de medegebruikers van het gebied”, zo besluit voorzitter Bosma.

Bron: SteenwijkerCourant