MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB’ers denderen door hartje Valkenswaard

  • maandag 6 mei 2019

VALKENSWAARD - Op zondag 18 augustus denderen mountainbikes door het centrum van Valkenswaard. De gemeente geeft subsidie aan een MTB-evenement, georganiseerd door wielerbond UCI.

 

Het ‘urban sport’-evenement City Mountainbike Valkenswaard krijgt van de gemeente Valkenswaard een garantiesubsidie van tien mille.

MTB’ers denderen door hartje Valkenswaard

Het sportfestijn, de vijfde ronde van de UCI MTB Eliminator World Cup 2019, sluit volgens het college van B en W prima aan bij de plaatselijke evenementenvisie. Het wordt beschouwd als een sportieve en innovatieve race voor mountainbikers. Bovendien is het een internationale wedstrijd die ook nog gratis toegankelijk is voor publiek.

 

Het City Mountainbike Festival is het afgelopen jaar voor het eerst gehouden. Het is een initiatief van Valkenswaard Marketing. Deze lokale club heeft met de internationale wielerunie UCI een licentieovereenkomst voor drie jaar. City Mountainbike Valkenswaard maakt deel uit van een circuit van elf steden over de gehele wereld onder meer Antwerpen, Belo Horizonte (Brazilië), Graz (Oostenrijk) en Bangkok (Thailand).

 

Het internationale gezelschap van mountainbikers, zowel amateurs als professionals, rijdt in hartje Valkenswaard over een parcours van vier- tot zeshonderd meter met allerlei hindernissen. De coureurs maken onder meer kennis met de Red Bull Curve, Safety Jogger Bridge, Wave en Jump. Langs het westelijke deel van het parcours komt een ‘paddock and promotion zone’.

 

Bron: ED (Eindhovens Dagblad)