MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB'ers buiten de paden op de bon!

  • maandag 27 januari 2020

Mountainbikers buiten mtb-paden in Nationaal Park Veluwezoom vanaf maart op de bon!
Natuurmonumenten roept mountainbikers in Nationaal Park Veluwezoom op om alleen op de officiële mtb-paden te rijden. Zo wordt overlast in drukke delen van het gebied beperkt. De komende weken waarschuwen boswachters mensen die op andere plekken mountainbiken. In maart zullen ze overtreders bekeuren.

 

MTB'ers buiten de paden op de bon!

 

Afgelopen jaar is een nieuwe mountainbikeroute uitgestippeld en aangelegd. De nieuwe route ontziet de meest kwetsbare delen van Veluwezoom en ligt zo veel mogelijk apart van wegen en paden voor andere bezoekers. Omdat het gaat om een Natura 2000-gebied, werd een vergunning aangevraagd bij de provincie Gelderland, en verleend. Met de komst van de nieuwe route is de oude opgeheven. Borden en paaltjes zijn daar verwijderd. De nieuwe route is goed gemarkeerd met de bekende mtb-schildjes.

 

Boswachter Paul Jansen: "We zien toch nog te vaak mensen buiten de route rijden. Uit gewoonte fietsen ze dan over de oude mtb-paden, of ze rijden gewoon dwars door het gebied. We gaan de komende tijd extra toezicht houden. Om iedereen de gelegenheid te geven aan de vernieuwde situatie te wennen, zullen we in het begin alleen waarschuwingen uitdelen. Maar vanaf maart schrijven we bekeuringen uit als mensen zich niet aan de regels houden."

 

bron: Natuurmonumenten, 27/01/20