MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Trail Awards 2019

  • zondag 6 oktober 2019

Op zaterdag vijf oktober vond voor de derde keer de ‘MTB Summit’ en de ‘MTB Trail Awards’ plaats. Een evenement dat in het leven is geroepen om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

 

MTB Trail Awards 2019

 

Op de Summit werd veel verteld over allerlei zaken aangaande trailbuilding en vrijwilligers. Daar werd nogmaals duidelijk dat we heel veel geluk hebben met de inzet van alle groepen vrijwilligers. Want er moet met heel veel zaken rekening gehouden worden. Denk aan: aansprakelijkheid, verzekeringen, erfgoed en fauna. Het gaf inzicht in keuzes die routebouwers maken. Erg interessant!

 

Daarna waren de Trail Awards. Nu vinden we natuurlijk dat iedere trail een award verdient, maar toch werden er een aantal even extra in het zonnetje gezet.

 

André (MTB_Challenge) mocht de award voor beste nieuwe route uitreiken aan Ede. De Utrechtse Heuvelrug ging er vandoor met meest natuurvriendelijke en beste route (de Gouden Schop): Amerongen. De aanmoedigingsprijs was voor Schoorl (MTB Noord-West). Het beste bikepark ging naar Dirtpark Groningen. En de nieuwe award Trailetiquette ging maar Sibculo.

 

 

De gehele dag vond plaats bij het hoofdkantoor van Specialized. Deze ligt aan de voet van de route van Zeddam. Er was mogelijkheid de route op een nieuwe Specialized te rijden, er was een big airbag voor jumps en koffie, bier en burgers.

 

Een topdag voor de mountainbikesport in Nederland.

 

door: André Deunhouwer