MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Summit 2019

  • maandag 16 september 2019

Op 5 oktober ben je van harte welkom bij de Nederlandse Mountainbike Summit. Ben je vrijwilliger op een MTB-route? Dan krijg je tijdens deze dag handige tools en nuttige informatie om het onderhoud van 'jouw' MTB-route en bikepark te verbeteren. Het thema van de derde editie is 'Verdieping'. De organisatie is in handen van Tracks & Trails, NTFU, IMBA Europe en vindt plaats bij gastheer Specialized in ’s-Heerenberg.

 

MTB Summit 2019

 

Professioneel MTB-beheer
Tijdens de summit vertellen sprekers over mountainbiken en de invloed op de bodem, erfgoed en flora en fauna en krijg je informatie over de aansprakelijkheid en het belang van contracten en verzekeringen.

De professionalisering van routebouw stelt namelijk eisen aan aanleg en onderhoud en de organisaties die het onderhoud uitvoeren. Terreineigenaren stellen ook steeds meer eisen aan het gebruik van hun terrein voor MTB-routes. Niet alleen vanuit het oogpunt van flora en fauna, maar steeds meer vanuit de aansprakelijkheid.

 

Neem je fiets mee
Tot halverwege de middag kun je de presentaties van experts uit de MTB-wereld bijwonen. Daarna is het de hoogste tijd om een rondje biken op de mountainbikeroute Montferland, al dan niet op een 2020-testbike van Specialized. Daarna schuif je aan bij het door Specialized gesponsord diner en ben je te gast bij de uitreiking van de Mountainbike Trail Awards.

 

Meld je aan

De toegang is gratis, maar let op: het aantal deelnemers is beperkt tot 80 mensen.

Bron: NTFU MTB Summit 2019