MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB DAYTRIPS // BRACHTERWALD (Dld)

  • maandag 9 oktober 2023

// MTB-en op de grens van Nederland en Duitsland //

 

Al eerder was ik in het Brachterwald te vinden om daar mooie mountainbikepaadjes op te zoeken. En die lagen er toen genoeg, je moest ze wel zelf zoeken!

 

Eenmaal thuis kreeg ik de tip dat er ook een GPX is die je over (en langs) toffe trails brengt. Ideaal als je wat houvast wilt of geen local tot je beschikking hebt.

MTB DAYTRIPS // BRACHTERWALD (Dld)

Foto door Rex Silvam

 

Het startpunt is Boscafé De Grens, wat praktisch in het midden ligt. Zij hebben daar meerdere routes uitgestippeld.
De noordelijke lus, die je in deze video ziet, is de meest avontuurlijke van de twee. Met bijna twintig kilometer heeft hij een prima afstand en is hij geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde rijders. Als je tijdens het rijden van deze ronde goed om je heen kijkt, zijn er zal leuke lijntjes die extra te pakken zijn voor wat meer uitdaging. Dat maakt deze route extra de moeite waard!

 

De zuidelijke lus is meer op toeren gericht en bevat wat meer klimwerk. De omgeving vonden wij ook mooier. Die video zie je volgende keer 🙂

Beide routes zijn niet uitgepijld door middel van bordjes, maar rijd je via GPX. Deze download je via de website van Boscafé De Grens.

 

Een leuk avontuurtje als je een keer net iets anders wilt dan de Nederlandse routes.

 

Enjoy!

 

 

In de DayTrips serie neem André, die ook alle routevideo's op onze site verzorgt, je mee net over de grens, maar soms ook in eigen land.

 

MTB DAYTRIPS:
Een trip waarbij je 's ochtends ergens heen rijdt,
de hele dag gaat biken en 's avonds weer terug rijdt.

 

Ga lekker achterover zitten en geniet van deze toffe video!


 


Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!