MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB-Card Zuid-Limburg krijgt vervolg in 2020

  • dinsdag 24 december 2019

De eerste MTB-Card Zuid-Limburg 2020 werd tijdens de opening van de Watersley-routes in Sittard-Geleen officieel overhandigd aan gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg. Met de aanschaf van deze Card, die afgelopen jaar met succes werd gelanceerd, kun je als liefhebber van de twintig routes in Zuid-Limburg de vernieuwing van bestaande en de aanleg van nieuwe routes ondersteunen. Koop de Card dan word donateur van MOZL!

MTB-Card Zuid-Limburg krijgt vervolg in 2020

 

De MTB-Card Zuid-Limburg 2020 is voor slechts 10 euro te koop via het online Tickli-systeem van Visit Zuid-Limburg. Het gaat hier om een jaarlijkse bijdrage. Dus, heb je eerder de 2019-Card gekocht, dan vragen we je om de 2020-Card via Tickli te bestellen (de jaarlijkse donateursbijdrage wordt dus niet jaarlijks geïncasseerd).

 

Bij de aanschaf van de Card hoort de unieke 2020-framesticker, die men kan afhalen bij de VVV-winkels en geselecteerde fietsenzaken. Afgelopen jaar zijn meer dan 300 Cards verkocht en in 2020 hopen we dit aantal te kunnen verdubbelen.

MOZL heeft de ambitie om het aantal mtb-ritten de komende jaren te laten groeien naar 100.000, wat een positieve impuls geeft aan het regionale toerisme. Dat kan echter alleen langs de reeds uitgezette lijnen van het scheiden van de recreatiestromen in de natuur (wandelaars, ruiters en fietsers) en het in acht nemen van diezelfde natuur.

 

Met de extra impuls uit de opbrengsten van de MTB-Card Zuid-Limburg hopen we het routenetwerk in Zuid-Limburg verder te vernieuwen en te moderniseren. “De afgelopen jaren zijn we in Zuid-Limburg ingehaald door andere regio’s met aantrekkelijke routes en fun elementen. Wij moeten dus blijven innoveren en vernieuwen om de mountainbikers, die jaarlijks 70.000 ritten rijden, te blijven enthousiasmeren. Zo blijven zij ook de volgende jaren gebruikmaken van het routenetwerk,” aldus MOZL-voorzitter Ger Wagemans.


Die routes, op dit moment 490 kilometer aan singletracks, wegen en paden, worden jaarlijks door 350 vrijwilligers onderhouden. Zij besteden elk jaar in totaal 8.000 manuren aan de aanleg, onderhoud en vernieuwing van de routes. De MTB-Card Zuid-Limburg is dus ook een blijk van waardering voor de prestaties van deze vrijwilligers.

 

Het grensoverschrijdende economische belang van sport en recreatie gaat hierbij hand in hand met het beschermen van de unieke flora en fauna in Zuid-Limburg. MOZL onderhoudt goede contacten met grondeigenaren, belangenverenigingen en natuurbeheerders.
Klik HIER om de MTB Card Zuid-Limburg te bestellen.