MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB-basisinstructeur opleiding

  • dinsdag 22 september 2020

NTFU vernieuwt de MTB-basisinstructeursopleiding. De opleiding krijgt inhoudelijk een update en het theoriegedeelte is straks als e-learning te doorlopen. De ontwikkeling van de vernieuwde opleiding zit al in de afrondende fase. Je kunt in november de opleiding basisinstructeur MTB nieuwe vorm volgen.

MTB-basisinstructeur opleiding

Voorheen volgde je de opleiding tot assistent-trainer MTB. In de vernieuwde opleiding wordt je basisinstructeur MTB. Je focust je straks op het lesgeven in technische vaardigheden. De opdrachten en theorie die je krijgt, zijn daarom gericht op het goed kunnen lesgeven aan een groep beginnende tot licht gevorderde MTB’ers. Rond je de vernieuwde opleiding af, dan kun je zelfstandig lesgeven, heb je een voorbeeldfunctie voor andere MTB’ers en stuur je aan op veilig trail- en bosgebruik.

 

De voordelen van de vernieuwde opleiding
De vernieuwde opleiding is overzichtelijker en modern. Je bereidt straks zelf online de theorie voor. Ook is het dan makkelijker om opdrachten in te leveren en je krijgt snel feedback van de opleiders. Dat zorgt ervoor dat je tijdens de 4 praktijkdagen meer tijd hebt om te oefenen en te fietsen en te leren van de opleider en de rest van de groep. Na de 4 praktijkdagen volg je een Proeve van Bekwaamheid (PvB), waarbij je laat zien hoe goed je lesgeeft. Slaag je voor het PvB, dan ontvang je het certificaat en een licentie die 4 jaar geldig is, zodat je aan de slag kan bij de vereniging.

 

Vervolgopleiding tot Verenigingsinstructeur
Na de opleiding basisinstructeur MTB kun je doorstromen naar de vernieuwde opleiding tot Verenigingsinstructeur. In deze opleiding leer je lesgeven aan gevorderde MTB’ers op uitdagend terrein. Deze opleiding is verkort tot 7 praktijkdagen, een intakedag en een examendag (voorheen 14 dagen). In deze opleiding leer je meer over fysiologie, voeding, data en het aansturen van andere instructeurs.

 

Meld je aan
Meld je HIER aan voor de vernieuwde opleiding basisinstructeur MTB. De eerste praktijklessen beginnen in november. Heb je interesse in deze opleiding, maar zit er geen locatie of datum voor je tussen? Geen zorgen! We organiseren meerdere keren per jaar deze opleiding. Stuur een mail naar opleidingen@ntfu.nl. Je ontvangt dan automatisch een berichtje over nieuwe data.