MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Achterhoek 6 routes online

  • zaterdag 6 juni 2020

Sinds augustus 2019 is de oude MTBroute Achterhoek omgebouwd tot een zestal nieuwe mountainbike routes. Er is door tientallen vrijwilligers de laatste maanden enorm veel werk verzet.

 

MTB Achterhoek 6 routes online

 

De routes van het MTB netwerk Achterhoek zijn al een tijdje te rijden. Op een enkel informatiebord na, zijn ze nu ook klaar om gepresenteerd te worden aan een groter publiek. Met de publicatie van de routes op deze website is bewust gewacht. Dit had onder andere te maken met de Covid-19(Corona)-crisis en met de aanhoudende droogte van afgelopen maand.

 

Door de versoepeling van de corona-regels en de regen van afgelopen dagen is nu het moment gekozen door Stichting MTB Achterhoek en Stichting Achterhoek Toerisme om deze 6 nieuwe en schitterende routes te presenteren. De nieuwe routes zijn: Borculo (16 kilometer), Grossel(Noord) (11 kilometer), Gorssel(Zuid) (18 kilometer), Lochem (15 kilometer), Vorden (30 kilometer) en Zutphen (12 kilometer).

 

 

Routenetwerk
Er zijn verbindingsroutes tussen Gorssel(Zuid) en Zutphen en tussen Vorden en Lochem. Ook de overige routes sluiten op elkaar aan. Het routenetwerk dat nu is ontstaan heeft een lengte van meer dan 100 kilometer. Aan een route rond de plaats Ruurlo wordt nog gewerkt. 

 

Stichting Achterhoek Toerisme is ook met gemeenten elders in de Achterhoek in gesprek om zo het netwerk uit te breiden en toe te werken naar één groot Achterhoeks MTB netwerk.

 

Als laatste is er een ook nog een verbinding gemaakt van Gorssel (Noord) naar het MTBnetwerk Salland.