MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbikeroute of Gravelbikeroute?

  • zondag 7 augustus 2022

Met de opkomst van de gravelbike en daarmee de behoefte aan gravelbikeroutes onstaat er de discussie (ook in de beoordelingen op onze site) wat is nu een mountainbikeroute en wat een gravelbikeroute? Wij weten het niet. 

 

Natuurlijk kunnen we heus wel criteria bedenken die specifiek bij een mountainbikeroute zouden kunnen horen en/of die bij horen een gravelbikeroute... maar zoveel mensen, zoveel wensen.

Mountainbikeroute of Gravelbikeroute?


Op onze site is al een grote verscheidenheid aan routes te vinden: the old skool 1.0 routes, de nieuw aangelegde routes met een heerlijke flow. Routes met veel hoogteverschil en routes met weinig of geen hoogteverschil. Routes met TTF's en routes waar je deze technische obstakels niet tegenkomt. Lange routes en korte routes.

Hoe een route eruit ziet ligt natuurlijk voor een groot deel aan de bouwers en het onderhoudsteam, maar wordt natuurlijk ook sterk bepaald door het gebied waar de route ligt en welke mogelijkheden daar zijn. En behalve mogelijkheden gaat het ook over toestemming van terreineigenaren.

 

Wij merken dat er voor elke route een doelgroep is. En dat er voor elke doelgroep inmiddels wel een passende route te vinden is. Als site hebben we dan ook de volgende keuze gemaakt.


Als een route is bewegwijzerd met het internationale MTB teken (driehoek met daaronder 2 bolletjes), dan nemen we de route op op onze site. Wordt door het onderhoudsteam aangeven dat het om een gravelroute gaat, dan voegen wij dat toe door achter de naam van de route tussen haakjes het woord gravel te plaatsen. Dat laatste doen we ook voor specifieke kinderroutes, maar dan met de toevoeging kinderroute.
Binnenkort zullen deze zoekcriteria worden toegevoegd aan onze site.