MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbiken met maatregelen

  • vrijdag 16 oktober 2020

Wat de getallen 4 en 1,5 betekenen, weet je inmiddels wel. Fietsen met maximaal 4 personen en 1,5 meter afstand houden. Hoe doe je dat tijdens het mountainbiken?

 

1. Geef elkaar de ruimte
Bewaar altijd en overal 1,5 meter tot elkaar en anderen. Met name op de singletracks kan het snel druk worden. Op deze smalle en slingerende paden kun je elkaar lastig inhalen. Laat je niet opjagen door iemand die achter je fietst. Blijf rustig, maar ga wel aan de kant waar dat kan zodat andere mensen je kunnen passeren. Wil je iemand inhalen? Ga niet in het wiel rijden. Houd ruim voldoende afstand, wees geduldig tot je ruimte hebt en bedank vriendelijk.

Mountainbiken met maatregelen

2. Fiets met maximaal 4
Houd je aan het maximaal aantal van 4 en houd onderling voldoende afstand tot elkaar. Groepen mogen niet mengen. Heb je met meer dan 4 vrienden of clubgenoten afgesproken? Splits de groep op tot een maximum van 4 en spreek op verschillende verzamel- en starttijden af, zodat je onderweg niet bij elkaar aanhaakt.

 

3. Rijd behoudend
Pas je tempo aan op je ervaring en vaardigheden: neem niet onnodig risico's. Zeker beginners doen er verstandig aan voorzichtig te zijn om letsel te voorkomen. Kies de juiste bescherming en uitrusting en draag altijd een helm.

 

4. Vermijd drukke plekken en tijden
Zondag- en zaterdagochtend zijn populaire momenten om te gaan mountainbiken. Ga bijvoorbeeld eens aan het eind van de dag mountainbiken. Of misschien kun je op een doordeweekse dag gaan, als je agenda dit toelaat.

 

 

5. Kom op de fiets
De verscherpte maatregelen zijn er onder andere op gericht om ‘reizen’ te beperken en daarmee samenkomsten en drukte te verminderen. Laat de auto daarom staan en kom op de fiets en pak de routes die dicht bij huis liggen. De kans bestaat bovendien dat parkeerplaatsen afgesloten worden als het te druk wordt.

 

6. Neem voldoende eten en drinken mee
Horeca moet sinds 14 oktober de deuren gesloten voor in ieder geval 4 weken. Onderweg stoppen voor een kop koffie zit er dus niet in. Neem dus voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Lege verpakking neem je (natuurlijk) mee en gooi je in de prullenbak.

 

7. Houd je aan de regels
Volg eventueel de aanwijzingen op van de boa, boswachter of de MTB-groep die de routes onderhoudt. Respecteer de 1,5 meter afstand tot elkaar, andere mountainbikers en recreanten en houd je aan de maximale groepsgrootte van 4 personen. Ruimte voor elkaar, sportief gebaar!

 

Bron: Fietssport