MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbiken in het prachtige VERBIER

  • maandag 13 november 2023

// DIT MOET OP JE BUCKETLIST//

 

In de herfst van 2023 waren André en Sjoerd een week in Zwitserland om daar de omgeving van Verbier en Crans Montana te verkennen.

Mountainbiken in het prachtige VERBIER

We verbleven in het bike hotel A Larze , maar omdat we een dag eerder aankwamen hebben we een extra nacht bij MTB Verbier geregeld, omdat zij ons ook een dag zouden gaan gidsen.
Hier vielen we gelijk met onze neus in de boter, want zij sloten net de week af met een gezellige groep mountainbikers en we mochten direct aanschuiven. Zo maakten we gelijk kennis met de uniek sfeer die zij creëren met hun mountainbike vakanties, waarvan ‘Eat, Sleep, Bike’ het motto is. Daarover zie je later meer.

 

Klik op de foto’s voor een vergroting (Foto’s door Rex Silvam)

 

 

Op onze eerste dag hebben we zelf het bikepark verkend en hebben we een natuurlijke enduro afdaling gedaan. Helaas zorgde het weer ervoor dat we vroegtijdig moesten stoppen. De tweede dag hebben we een dagtocht met Erik van MTB Verbier gedaan. Op de derde dag werden we onder de hoede genomen van een van de ‘founders’ van het bikepark, Fabrice Trifon. In de avond hebben we gewacht op een mooie zonsondergang, of dat het waard was, dat zie je op de beelden!

 

In deze eerste video zie je een verslag van dag één en drie, want de tweede dag verdient een hele eigen video! 


 


Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!