MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Midden-Drenthe is mooi bikepark rijker

  • donderdag 11 juli 2019

Samen met de afsluiting van het seizoen voor de jeugd werd zondag het nieuwe ATB-bikepark op Smalbroek en een ATB-verbindingsroute op Ter Horst officieel geopend.


Alle genodigden en belangstellenden liepen vanaf de parkeerplaats op Ter Horst over de verbindingsroute naar het nieuwe bikepark. Na een aantal bedankjes vanuit stichting Bikepark Drentse Hooglanden, in het bijzonder voor alle vrijwilligers, nam Erjen Derks de microfoon. Hij zei het enorm te waarderen dat vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en fantastische ideeën omzetten in daadwerkelijk uitgevoerde projecten. Bikeparken als deze dragen volgens hem bij aan verbinden en bewegen voor een ieder, maar zeker ook voor de jeugd.

 

Midden-Drenthe is mooi bikepark rijker

 

Het bikepark Smalbroek bevat oefeningen als een Northshore, Skinny’s, Rock gardens, Een evenwichtsbalk voor de ATB en een wipwap die bijdraagt aan het verbeteren van de behendigheid op de fiets. Zo kan in Midden-Drenthe inmiddels gesproken worden van bikeparken met een moeilijkheidsgraad van een blauwe tot een zwarte piste.

 

Erjen Derks heeft tijdens het officiële gedeelte de Northshore bedwongen en zeer behendig de sleutel overgedragen aan het jeugdbestuur.

 

Het park is voor iedereen toegankelijk. Let bij gebruik op de regels, onder andere de helmplicht, die duidelijk verwoord zijn op de aanwezige borden.

 

Bron:  De Krant van Midden-Drenthe