MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Marijn fietst met Erben Wennemars

  • maandag 4 november 2019

Ik sta bovenop de Lemelerberg als er een mountainbiker met een enorme vaart het parkeerterrein op komt fietsen. Het is Erben Wennemars. Hij heeft net een sprintje getrokken naar de top. Hijgend: ‘Mooi is het hier hè? Dit is mijn favoriete route. Je kunt hier eindeloos mountainbiken!’

 

Marijn fietst met Erben Wennemars

 

Marijn de Vries is journalist, spreekster, presentatrice en ze is dol op fietsen. Ze was zes jaar lang profwielrenster en inmiddels is ze woonachtig in Hanzestad Zwolle. Voor VisitOost stapt Marijn op met vijf bekende Overijsselse fietsambassadeurs en ontdekt ze de favoriete fietsrondjes waar Hennie Kuiper, Rob Harmeling, Erben Wennemars, Kirsten Wild en Anna van der Breggen zich opladen.

 

In dit artikel fietst Marijn samen met ….

 

Erben Wennemars
Erben is een voormalig topschaatser, geboren en getogen in Dalfsen, waar hij na omzwervingen inmiddels weer teruggekeerd is. Hier woont hij met zijn vrouw en twee zoons. Erben is tweevoudig wereldkampioen sprint en haalde 6 wereldtitels op losse afstanden. Ook won hij twee keer brons op de Olympische Spelen. Hoewel zijn topsportcarrière al even beëindigd is, zit Erben nooit stil. Hij is fanatiek wielrenner, hardloper én mountainbiker. De provincie Overijssel is voor hem de perfecte plek om te wonen en te trainen.

 

MTB route Lemelerberg
Vandaag fietsen we de mountainbikeroute over de Lemelerberg. Voor Erben is de start van de route een kilometer of vijftien van zijn huis. Hij stapt daarom thuis al op zijn mountainbike en rijdt naar de top van de Lemelerberg, waar de route begint. Voor degenen die niet in de buurt wonen: je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats bij restaurant De Lemelerberg. De mountainbike route is dertien kilometer lang en duidelijk bepijld. 

Je volgt simpelweg de bordjes met het internationale mountainbike symbool: een driehoek met twee rondjes.


Een afwisselend en technisch parcours
De mountainbikeroute Lemele is een favoriet van Erben. ‘De route is heel afwisselend. Er zit echt alles in: klimmetjes, mooie verbindingsstukken, afdalingen en een leuk stuk technisch parcours.’ Dat de route technisch is merk je direct. Het begin van de route bestaat uit slingerende shorttracks en technische passages. Voor de ervaren mountainbikers is er sinds 2016 een speciale technische lus aangelegd. De meer ervaren mountainbikers worden in de technische lus op de proef gesteld. Hier kom je pittige drop-offs tegen, een rock garden en een paar balans balken. Erben balanceert er eenvoudig overheen. De technische lus is overigens optioneel; beginnende mountainbikers kunnen hem overslaan.

 

.............

 

Wil je het hele artikel lezen op VisitOost.nl ? Klik dan HIER

 

Geschreven door: Marijn de Vries & Ellen Brunnikhuis voor VisitOost.nl

Foto's: VisitOost.nl