MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Learn to Ride the Alps

  • vrijdag 28 juni 2024

advertorial

Van vlakland rijder tot all mountain shredder 

Thuis in Nederland rijd je al lekker, maar mis je de technische uitdagingen en steile afdalingen die je in de bergen tegenkomt. Daarom helpen wij je om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen en je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je zonder stress kunt genieten van elke alpine rit. Iedere dag rijden we een ander gebied. 

Learn to Ride the Alps

Soms op manmade downhill trails, maar liever nog op natuurlijke singletracks. En na een mooie dag vol met uitdagende trails, kom je “thuis” voor een drankje terwijl je wacht op een heerlijk, vers bereid diner. En morgen? Dan doen we het gewoon weer opnieuw. Deze week transformeren we jou van een vlakland rijder in een all mountain shredder! 

 

Datum: 17-24 augustus 2024

Wat we je bieden:

  • 6 dagen professionele begeleiding en coaching
  • Verblijf in een comfortabele accommodatie
  • Iedere dag een smakelijk diner
  • een 2 daags hut2hut bike avontuur

 

 
De week

We beginnen de week met het rijden van flowy manmade trails in les Portes du Soleil, het grootste bikepark van de Alpen! Dagelijks rijden we een andere omgeving, met ander paden en terrein en werken we aan het verbeteren van de techniek. Omdat iedereeen zijn of haar eigen uitdagingen heeft, kun je rekenen op persoonlijke attentie van bikecoach Arno. Arno is eigenaar van AlpAdventures en Frans gecertificeerd mountainleader en mountainbikeleraar. Dagelijks maken we gebruik van skiliften om zoveel mogelijk afdalingsmeters te maken. Wel is er wat ouderwetse beenkracht nodig om op een mooie top te geraken voor weer een eindeloze afdaling terug naar het dal.

 

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Je verblijf

Je verblijft in een comfortabel chalet of appartement in de Vallée du Giffre, in of in de buurt van het dorp Samoëns. Normaal gesproken deel je een kamer met een reisgenoot. Mocht de ruimte er voor zijn, dan kun je tegen een kleine meerprijs een aanvraag doen voor een eigen kamer. Iedere ochtend begint met een smakelijk ontbijt en eindigt met een heerlijk 'Dailycieux' diner, vers bereid door chef Jessica van AlpAdventures. Een AlpAdventure zou geen AlpAdventure zijn zonder een nacht in de bergen. Tijdens een 2-daagse rit in de Alpen overnachten we in een afgelegen berghut met adembenemende uitzichten, een drankje, diner en bed. 's Avonds zien we de zon achter de bergen zakken en 's ochtends staan we als eerste weer op de trails voor weer een fantastische dag op de mountainbike.

 

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Jouw Fiets

Je eigen fiets is fijn, maar wellicht minder geschikt voor de bergen. Om comfortabel en veilig van de Alpen te genieten, raden we een trail/all-mountain of endurofiets aan met minstens 130 mm voor- en achtervering. Zorg ervoor dat hij is uitgerust met alpine banden en grote remschijven voor optimale remkracht. Geen geschikte fiets? Geen zorgen, we kunnen je helpen er een te huren (prijs € 250/week).

 

Inclusief:
  • 7 nachten verblijf in een comfortabel chalet
  • 7 ochtenden een voedzaam ontbijt
  • 6 avonden een heerlijk diner
  • 6 dagen met AlpAdventures bike coach Arno
  • 1 nacht in een berghut (op basis van halfpension)

 

Niet inbegrepen: Liftpassen, lunch en extra drankjes

 

-

Informatie

Datum: 17-24 augustus 2024
Fitnessniveau: 3/5
Vaardigheidsniveau: 2/5
Nachten: 7
Begeleiding: 6 dagen
Verzorging: Halfpension
Aantal Personen: 5-7 (nog 3 plaatsen beschikbaar)

 

Prijs: € 1195,- p.p.

Alp Adventures in de Franse Alpen 

Vanuit ons basiskamp in Samoëns bieden we het hele jaar door een verscheidenheid aan avontuurlijke alpine vakanties.  U kunt deze reis individueel of als groep boeken.

 

Direct boeken of meer info? Klik H I E R