MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Lazer de slanke en comfortabele Tonic KinetiCore Review

  • vrijdag 24 februari 2023

Lazer Tonic KinetiCore - een betaalbare en comfortabele helm die geen concessies doet aan bescherming.

 

Slank en comfortabel, de Tonic KinetiCore is ontworpen voor de recreatieve wielrenner en gravelaar die een betaalbare helm wil die geen concessies doet aan bescherming. Dankzij de geavanceerde KinetiCore-technologie beschikt de Tonic KinetiCore over innovatieve rotatie- en directe impactbescherming die in de helm is ingebouwd voor de ultieme helmprestaties.

Lazer de slanke en comfortabele Tonic KinetiCore Review

 

Met achtentwintig ventilatieopeningen biedt de Tonic KinetiCore een uitstekende luchtstroom en ademend vermogen waardoor rijders zich vol vertrouwen in het zweet kunnen werken, terwijl een in-mold constructie wordt gebruikt om het gewicht laag te houden. Het onopvallende ontwerp van de helm zorgt ervoor dat hij zich overal thuis voelt.

 

Wij mochten de Tonic KinetiCore helm testen en wat direct opvalt is de fijne pasvorm. De 28 ventilatieopeningen zorgen er inderdaad voor dat je hoofd koel blijft. Ook handig de zogenaamde ‘eyewear docking slots’ een grappigenaam voor de gaten om je bril even op je helm te zetten in plaats van op je neus. Het gewicht is ook heel acceptabel, 240 gram voor de maat L. De Tonic is verkrijgbaar in zeven hippe kleuren, altijd één die bij jouw outfit past.

 

 

De Tonic KinetiCore heeft tal van ingebouwde functies om elke rit aangenamer te maken, zoals: speciale brillenhouders om de bril veilig weg te stoppen wanneer deze niet in gebruik is, en het geavanceerde TurnSys-draaisysteem zorgt voor een goede maar comfortabele pasvorm die de helm stevig op zijn plaats.

 

Specificaties:

    Verkrijgbaar in 4 maten: S/M/L/XL
    Lichtgewicht: 240g MCE
    Adviesprijs € 69,99