MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Korte lontjes in het bos!

  • dinsdag 27 september 2022

Het is druk in het bos. In plaats van naar elkaar te wijzen, werkt de NTFU samen met de KNHS en KWbN. Ze kijken hoe wandelaars, mountainbikers en ruiters elkaar beter begrijpen en respecteren. In de september-editie van Fietssport, Wandel.nl en Paard & Sport daarom een gezamenlijk artikel.

Korte lontjes in het bos!

Bart Brentjens, Wanda Catsman en Dewi Bergman delen frustraties over elkaars sport- en natuurbeleving en komen tot nieuwe inzichten hoe het anders én beter kan. Het volledige artikel is te lezen op Fietssport.nl.

 

Buitencode

Als MTBroutes.nl onderschrijven we graag de Buitencode. Hierin vind je vijf simpele gedragsregels voor sporters in de natuur. De Buitencode is een gezamenlijk initiatief van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL, Atletiekunie, KNHS, KWBN, Wandelnet, Sportvisserij Nederland en wielersportbond NTFU. 
En natuurlijk hebben we als gebruikers van de natuur allemaal onze eigen verantwoordelijkheid! Want de natuur is van ons allemaal. En daar moeten we met elkaar erg zuinig op zijn en een ieder hierin met respect behandelen!