MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Koop een shirt, plant een boom

  • donderdag 22 april 2021
ohdeer wil met duurzame lifestyle-kleding de natuur behouden zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.
Koop een shirt, plant een boom

Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen? Die vraag hield de Harderwijkse vrienden Arnout en Paul al enige tijd bezig. Wekelijks zijn ze op de mountainbike te vinden in de Veluwse bossen en houden enorm van de natuur. Hun missie? Zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun kinderen en generaties daarna nog kunnen genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

 

 

Een shirt voor de toekomst
Je favoriete T-shirt dat je na enkele maanden weg moet gooien? No way! Helaas is dit vaak wel wat er gebeurt. En daarnaast is de kledingindustrie een van de vervuilendste industrieën ter wereld. Dat moet toch anders kunnen? Ohdeer zorgt voor duurzame productie van gave items die lang meegaan. Zowel het organische katoen als de productie in de fabrieken zijn gecertificeerd. Zo kun jij met een goed gevoel lang genieten van je favoriete shirt én de natuur. Want met het draagcomfort en de looks van deze shirts zijn het geboren favorieten.

 

Een boom erbij? Yes, please!
In het buitenland zie je dit initiatief al vaker, maar ohdeer is voor zover bekend het eerste bedrijf in Nederland dat bomen plant voor elk verkocht shirt. ‘Een shirt heb je toch nodig, waarom dan niet eentje waarbij je jouw steentje bijdraagt aan het behoud van de natuur,’ zegt medeoprichter Arnout.
Dankzij de samenwerking met Trees for All kun je het klimaat dubbel helpen. Zij planten bomen in onder andere Nederland en Costa Rica. De ohdeer-bomen? Die worden in het Carara National Park in Costa Rica geplant. Dat lijkt ver weg, maar waar de bomen ook geplant worden, het draagt bij in de strijd tegen klimaatverandering en aan behoud van de natuur wereldwijd. One shirt for you, one tree for the future.

 

 

Groene verpakking én post
Het zou toch zonde zijn als er niet verder werd gekeken dan naar de kleding. Daarom gebruikt ohdeer geen plastic, maar papieren verpakkingen. En dat papier? 100% gerecycled én recyclebaar. Ook de bezorging CO2-neutraal? Yes, they can. Ze versturen brievenbuspakketten en compenseren via groene post van PostNL.

 

Up for the challenge? Plant mee!
Ohdeer maakt het je makkelijk. We hebben gave shirts waarmee jij met 1 klik op de knop de natuur én jezelf helpt.

But there’s more. Vanaf 22 april kun je 14 dagen kiezen voor een extra boom. Dat zijn 2 bomen voor de prijs van 1 shirt!

 

Plant jij mee? Ga naar www.ohdeerclothing.com.