MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

KINETICORE TECHNOLOGIE VAN LAZER

  • donderdag 31 maart 2022

Het in België gevestigde helmenbedrijf heeft ’s werelds eerste volledig geïntegreerde rotationele-impacttechnologie ontwikkeld.

 

Hersenbescherming van een hoger niveau, ‘better by design’.

 

Lazer helmen met KinetiCore technologie zijn de eerste met ingebouwde rotationele-impactbescherming. De nieuwe impacttechnologie bevat unieke, zogenaamde Controlled Crumple Zones

KINETICORE TECHNOLOGIE VAN LAZER

Omdat KinetiCore is ingebouwd en volledig in de kern van de helm is geïntegreerd, resulteert dit in minder gewicht en meer ventilatie. De lancering van de KinetiCore technologie is het resultaat van ruim 10 jaar onderzoek, testen en verfijning door het team van Lazer.

 

België, 30 maart 2022 Verander de manier waarop je denkt over hersenbeschermingstechnologie met KinetiCore: Lazer’s gloednieuwe ingebouwde helmtechnologie die fietsers een betere bescherming en meer comfort biedt, terwijl het gewicht lager is, waardoor de bescherming, het vertrouwen en het plezier van fietsers een boost krijgen.

  
KinetiCore is anders dan alle andere helmtechnologieën die er bestaan. Lazer heeft ruim 10 jaar gewerkt om een nieuwe technologie te creëren die de huidige manier van denken over hersenbescherming volledig verandert. Het resultaat is KinetiCore: geavanceerde beschermingstechnologie die is ingebouwd in de helm in plaats van toegevoegd.

De evolutie van hersenbescherming
Lazer ontwerpt al sinds 1919 beschermende uitrusting. Het bedrijf heeft bovendien een indrukwekkende reputatie bij profrijders – zo belangrijk zelfs, dat Lazer het profpeloton ertoe heeft aangezet om goede hoofdbescherming te dragen, al lang voordat dit verplicht werd gesteld.

 
Ongeveer 10 jaar geleden, toen men zich meer en meer bewust werd van letsel door rotationele-impact en andere technologieën zich ontwikkelden, begon Lazer met de ontwikkeling van haar eigen innovatieve (rotationele)impacttechnologie die in de helm was ingebouwd in plaats van toegevoegd. Om dit te kunnen realiseren, moest het ontwerpteam het helmontwerp volledig herzien en helemaal opnieuw beginnen.

 
Lazer begon met het evalueren van hoe de verschillende soorten impact van invloed zijn op de rijders. Gebruikmakend van geavanceerde simulaties om te onderzoeken wat er gebeurt met de schedels en hersenen van rijders in het geval van directe en rotationele impact, hebben zij duizenden proefmodellen ontworpen in hun zoektocht naar de nieuwe technologie.

   
De doorbraak kwam toen het team de kreukelzones van auto’s onderzocht. Dit heeft hen geïnspireerd om kegelvormige kreukelzones te maken aan de binnenkant van de helm, ontworpen om bij een botsing de impact te verzwakken en de schedel van de rijder te ontzien.

  
Het resultaat zijn KinetiCore’s Controlled Crumple Zones – een unieke set van EPS-schuimblokken, ingebouwd in de helm en ontworpen om te verbuigen in het geval van een directe en draaiende impact, waardoor energie van de hersenen wordt ontzien.

 

 

Geavanceerde bescherming en een lager gewicht

Het feit dat KinetiCore in de helm is geïntegreerd, is van cruciaal belang omdat dit het totale gewicht van de helm vermindert, wat de snelheid en het comfort van de rijders ten goede komt. Het betekent bovendien dat Lazer elke helm volgens de specificaties van het bedrijf kan ontwerpen en KinetiCore kan integreren in plaats van het achteraf erop aan te brengen. Dit betekent ook dat Lazer de ventilatie kan verhogen en de luchtstroom in elk ontwerp kan verbeteren, iets waar alle rijders naar op zoek zijn. Het resulteert eveneens in minder plasticverbruik in de constructie dan bij eerdere vergelijkbare modellen.

  
Met KinetiCore heeft Lazer iets gecreëerd dat impactabsorptie vooruitbrengt: de Geïntegreerde bescherming tegen rotationele-impact, gebaseerd op de Controlled Crumple Zones die rijders tegen zowel directe als rotationele-impact beschermt, wat betekent dat zij vol vertrouwen kunnen rijden

  
KinetiCore is een nieuwe maatstaf voor lichtgewicht, beschermende helmen die beschikbaar zijn voor elk type rijder.

  
Commercieel Directeur van Lazer, Mike Smink: “Ons doel is altijd geweest om rijders bij valpartijen zo veel mogelijk op de meest effectieve, comfortabele en stijlvolle manier te beschermen. KinetiCore sluit aan bij onze missie, gebaseerd op een principe dat al meer dan 100 jaar onze basis vormt: ‘Bijdragen aan een samenleving waarin rijders veilig van het fietsen kunnen genieten.’”

 
Algemeen Directeur van Lazer, Sean van Waes: “Wij gebruiken het profpeloton als een test voor onze helmen, want als de helmen geschikt zijn om ermee 250km te rijden en vervolgens te sprinten en te winnen, dan zijn ze eveneens geschikt voor onze klanten. Daarom werken we bij Lazer niet voor de profrenners, maar gebruiken wij profrenners om ervoor te zorgen dat onze klanten de best mogelijke helmen hebben.”


R&D manager van Lazer, Guido de Bruyne: “Met onze positie als bedrijf met de meeste helmen met 5 sterren binnen de onafhankelijke Virginia Tech beoordeling van fietshelmen, was het moment dat zij onze eerste KinetiCore helmen met 5 sterren waardeerden, enorm belangrijk. Deze standaard wordt namelijk erkend als de toonaangevende onafhankelijke referentie voor beschermingstechnologie voor de hersenen van fietsers.”  
 
Met de nieuwe KinetiCore-technologie worden in totaal zes nieuwe helmmodellen gepresenteerd om elke fietser de best mogelijke bescherming te bieden.
Vento KinetiCore: Het nieuwe vlaggenschip onder de aerodynamische racemodellen, consumentenadviesprijs: € 269,00
Jackal KinetiCore: De herziene mountainbikehelm, consumentenadviesprijs: € 199,99
Strada KinetiCore: Veelzijdige racefietshelm, consumentenadviesprijs: € 109,99
CityZen KinetiCore: Voor de stadsjungle, consumentenadviesprijs: € 69,99
Nutz en PNut KinetiCore: Twee kindermodellen om te beschermen in een kinderzitje, loopfiets of eerste consumentenadviesprijs: € 49,99