MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

In ontwikkeling MTBroute Oude Pekela

  • woensdag 13 maart 2019

Staatsbosbeheer wil met de Pekelder fietsclub Roegbainder Trappers een ATB-route aanleggen in het Emergobos bij Oude Pekela.

 

Imago
De aanleg van zo’n fietsroute moet er toe bijdragen dat het bos voor meerdere recreatiegroepen interessant wordt. Het bos heeft nu het imago van een locatie waar mannen, in de buitenlucht, de liefde bedrijven. Kortom, een seksbos.

 

Annet de Jong, werkzaam bij Staatsbosbeheer, vindt dat imago overigens onterecht. Ze weet van de verhalen die er rondgaan, maar zegt dat er bij haar organisatie nooit een concrete melding is binnengekomen van mensen die overlast ervaren. ,,Ik reageer altijd als dat weer geroepen wordt: mensen klop bij de politie aan en doe aangifte. Maar ook bij de politie komen hierover geen meldingen binnen.”

 

Parkeerverbod
Omwonenden hebben wel vaak aan de bel getrokken bij de gemeente Pekela. In overleg met de gemeente Oldambt, het bos ligt op Oldambtster gemeentegrond, zijn wel maatregelen genomen. Zo zijn er borden geplaatst met daarop informatie over een buurt WhatsApp. Omwonenden houden elkaar in deze App op de hoogte van bezoekers van het bos. Ook is er een parkeerverbod uitgevaardigd.

 

De Jong zegt op haar beurt dat Staatsbosbeheer meer te doen heeft met mensen die de parkeerplaats bij het bos als illegale dumpplaats van afval gebruiken. ,,Daarom hebben we er ook een slagboom geplaatst. Dat was niet om mannen te weren.”

 

Onderhoud en beheer
De Jong is blij dat er nu een initiatief ligt van de fietsclub om een route in het bos uit te stippelen. Binnenkort gaat De Jong met enkele leden van de club door het bos rijden om te kijken hoe groot het rondje moet worden. Het liefst ziet ze dat de route niet tot het Emergobos beperkt blijft. Het plan staat in de kinderschoenen. Over onderhoud en beheer moet nog gesproken worden.

 

Bron: Nieuwsblad vh Noorden

In ontwikkeling MTBroute Oude Pekela