MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

In het spoor van de WV Ede

  • zondag 1 september 2019

In de afgelopen week is een aantal leden van de WVEde, samen met burgemeester René Verhulst op pad gegaan om één van de nieuwe MTB routes in Ede te rijden. De leden van de WVE zijn allen zeer enthousiaste MTB rijders, die al deels gebruik gemaakt hebben van de pas aangelegde routes.

 

In het spoor van de WV Ede
Burgemeester Verhulst temidden van WVE renners, 2e van rechts

 

Burgemeester René Verhulst uiteraard gehuld in een WVEde shirt, doet zijn verhaal: “Met de MTB routes rond Ede had ik het afgelopen jaar al een beetje kennis gemaakt. Natuurlijk de opening van de kinderroute in het Edese bos en delen van de rode route met mijn zoon en vrouw. Toen Jan mij vroeg of ik een keer met een groepje van de WVEde mee wilde rijden nam ik dat met beide handen aan”, aldus de burgemeester.

 

En hij vervolgt: “MTB’en doe ik al een jaar of 10, maar ik rij meer op de weg. In Zeeland heb ik vier keer de MTB Kustmarathon gereden, 55 km van Zoutelande naar Haamstede. Duin, strand, bos en de stormvloedkering. Technische parcoursen heb je niet zoveel aan de kust of het moet echt uitgezet worden. Ik rijd zo een dijk af, maar die ‘gaten’ in het bos met stronken en wortels ervaar ik anders. Rond Ede zou dus zwaarder worden...

 

Het mooie van onze routes is niet alleen de lengte, maar vooral de variatie. Zand, heide, breed, smal pad, dicht bos, lopende bochten en delen ook technisch. Dat laatste ben ik zoals ik al zei minder gewend en dan merk je na een kilometer of 25 dat je te verkrampt op de fiets zit. Deze tocht is zeker zwaarder dan de MTB kustmarathon. WVEde bedankt!”

 

Onze burgemeester, liet zien dat het mountainbiken hem daadwerkelijk niet vreemd is. Na afloop werd er nagenoten van een kopje koffie bij pannenkoeken restaurant “de Langenberg”. Mede dankzij het mooie weer werd deze route een prachtige beleving in de schitterende natuur in en rondom Ede. Een aanrader voor de echte mountainbikers.

 

Door: Jan Janssen, WVEde
Bron: Ede Stad