MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

In de spotlight: MTBroute Staphorst

  • vrijdag 8 januari 2021
In de spotlight deze week MTBroute: Staphorst

In deze rubriek komen routes aan bod die niet in de bovenste regionen van de TOP10 staan, maar wel verrassend zijn, potentie hebben, net nieuw zijn of een vergeten route.

 

MTB route Staphorst

De route voert door het aantrekkelijke bosgebied in de Boswachterij Staphorst, ook wel het Staphorster bos genoemd.

Rond de vele vennen en heide in dit bos vind je nog veel natuurschoon. Het is een gevarieerd bosgebied van 940 hectare dat veelal bestaat uit naald- en loofbossen. Het bos werd in de jaren dertig aangelegd op een stuk heide. In het midden van het bosgebied ligt de recreatieplas de Zwarte Dennen.

 

De bestaande mountainbike route is eind 2020 aangepast door vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen in samenspraak met Staatsbosbeheer. De route is zeer afwisselend, men kan kiezen voor een 17 kilometer of 27 kilometer lange route.

 

De route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming. Tussendoor bevinden zich enkele rechte en bredere stukken om even op adem te komen. Wat opvalt tijdens het rijden van de route zijn de vele mooie bochten. Deze zijn zodanig aangelegd dat je steeds een lage binnenzijde hebt en een hoog oplopende buitenzijde. Je kunt dus met volle snelheid de bochten aansnijden en dat is puur genieten.

 

📸 @MTB_Challenge

 

Laat je horen wat je van de route vindt? 

Schrijf een review en beoordeel de route op Rate a Route â–º klik HIER