MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

In de spotlight: MTBroute Oostvoorne

  • vrijdag 1 januari 2021
In de spotlight deze week MTBroute:  Oostvoorne

In deze rubriek komen routes aan bod die niet in de bovenste regionen van de TOP10 staan, maar wel verrassend zijn, potentie hebben, net nieuw zijn of een vergeten route.

 

MTB route Oostvoorne

De route is gelegen nabij het Oostvoornse meer. Het Oostvoornse meer is bij uitstek geschikt voor de actieve vakantieganger.
De route loopt gedeeltelijk langs de oude kust lijn van Oostvoorne (duinen en boulevard) en gedeeltelijke over de 1e Maasvlakte, die is aangelegd in de jaren 60. Ook gaat de route door het nabij Oostvoorne gelegen Geuzenbos.

 

Het gebied is aangewezen als (Europees) beschermd natuurgebied. In een deel van het gebied lopen wilde paarden.

De mountainbikeroute Oostvoornse Meer is een unieke route. Vrijwel het gehele parkoers bestaat uit speciaal gebouwde singletracks. Door korte klimmetjes die elkaar snel opvolgen is het traject voor Nederlandse begrippen intensief en uitdagend. Het afwisselende parkoers loopt door prachtige duinen en bossen.
Vrijwel het gehele parkoers is onverhard. De ondergrond van de route bestaat grotendeels uit zand en klei, waarvan enkele stukken zijn verhard. Ook maakt de route gebruik van berm- en grasstroken. De MTBroute Oostvoorne heeft een lengte van 11 kilometer. Meer informatie over de route? klik HIER

 

📸 @MTBOostvoorne

 

Laat je horen wat je van de route vindt? 

Schrijf een review en beoordeel de route op Rate a Route ► klik HIER