MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

In beeld: Shimano MTB Trail Awards 2022 in Valkenburg

  • maandag 10 oktober 2022

Vorige week zaterdag 1 oktober zijn de jaarlijkse MTB Trail Awards uitgereikt aan de onderhoudsploegen van de 6 winnende MTB routes. Deze zonnige 5e editie van de MTB Trail Awards is dit jaar tot stand gekomen in samenwerking met Shimano. Op het evenement terrein naast het Shimano Experience center is een koffie lounge neergezet met diverse tenten en een grote BigAirBag, waar een freeride demo op werd gegeven.

In beeld: Shimano MTB Trail Awards 2022 in Valkenburg

foto:Sjoerd Huis in ’t Veld

 

Zo’n 70 personen van verschillende trailcrews en onderhoudsploegen waren het hele land afgereisd (van Friesland tot Brabant tot Overijssel) voor een dag vullend programma met door de NTFU verzorgde kennissessies, het verkennen van de MTB routes Valkenburg en de feestelijke uitreiking van de route awards.

 

foto: Sjoerd Huis in ’t Veld

 

De Gouden Schop 2022 is gewonnen door MTB route Hellendoorn, welke met de meeste stemmen en hoogste beoordeelde route recensies het verschil wist te maken. De Gouden Schop werd dit jaar aangeboden door Shimano, de hoofdsponsor van de 2022 MTB Trail awards. Daarbij kon Hellendoorn een Schwalbe RepairStation in ontvangst nemen. Ook de winnaars in de andere categorieën: Beste Nieuwe Route (Zelhem), Beste Bikepark (Utrecht), Beste MTB Experience (Milheeze), Meest Duurzame route (Gieten) en de aanmoedigingsprijs (Holten) gingen naar huis met een mooi prijzenpakket bestaande uit 350 euro shoptegoed bij Mantel, een Karcher hogedrukreiniger voor onderhoudsmaterieel, technische rugtassen van Cube en een gouden routepaal.

 

foto: Sjoerd Huis in ’t Veld

 

De organisatie kijkt terug op een buitengewoon sfeervolle vijfde editie in Valkenburg (Limburgse gastvrijheid :-)) en hoopt ook dit jaar weer een duidelijk signaal af te geven dat MTB route aanleg en onderhoud niet vanzelfsprekend en wil hiermee de aandacht te vestigen op al het harde werk van de Bikepark, Trail crews en onderhoudsploegen.

 

Het evenement is dit jaar tot stand gekomen met medewerking van: