MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Heuvelrug 100

  • dinsdag 1 juni 2021

Afgelopen zondag 30 mei 2021 was dé dag van de Heuvelrug 100. Wat een supermooie dag om op stap te gaan! De Heuvelrug 100 is een #Beweegreden challenge van Sport & Support. Het doel van de challenge is 60 of 100km mountainbiken over de routes van de Utrechtse Heuvelrug.

Heuvelrug 100

Het organiseren van een evenement is in deze tijden lastig, daarom was er geen gezamenlijke start of finish en kon iedereen op zijn eigen tijd en plek beginnen en eindigen. Om de drukte op de parcoursen te beperken was er een maximumaantal van 100 deelnemers. Gelukkig mocht er vanaf 19 mei weer in groepjes gefietst worden dus kon de Heuvelrug 100 wel met een aantal vrienden gereden worden.

 

Per inschrijving ontving je een trainingsschema van 8 weken, een cadeautje van CUBE Nederland, een route (suggestie) en doneerde je €10,- aan Staatsbosbeheer voor het aanplanten van nieuwe bomen op de Heuvelrug.

 

Wij (Sjoerd en Jeltje) zijn zelf in een kleine groep vroeg vertrokken richting Leersum, Amerongen, Rhenen en Kwintelooijen. Op de Bergweg zijn wij voorzien van een zeer welkome lunch, echte support!

 

 

Na de lunch hebben wij de 100km (met 1000 hoogtemeters) volgemaakt door via het Let de Stigterpad naar Austerlitz en Zeist te fietsen. Het was voor ons beiden de eerste keer dat wij een 100km lange tocht maakten en deze uitdaging smaakt naar meer!

 

 

Naast de weergoden willen wij graag alle deelnemers bedanken voor het enthousiasme! Enkelen zijn wij ook tegengekomen op het parcours en zo konden wij elkaar even aanmoedigen voor de resterende kilometers. Achteraf hebben wij ook hele positieve reacties ontvangen over het trainingsschema, de route en de blogs. Dank hiervoor!

 

En last but not least willen wij CUBE Nederland bedanken voor de fijne samenwerking en het verzorgen van een supertof pakketje voor de deelnemers. Op naar de volgende challenge!

 

 

Mocht je mee willen doen met een challenge van Sport & Support, houd dan onze website (www.sportensupport.nl) of Instagram (@sport.en.support) in de gaten. Heb je zelf een sportief doel in gedachten of zoek jij een leefstijl verandering? Neem dan contact met ons op, wij kunnen jou vast helpen!  

 

door: Jeltje Loomans en Sjoerd Huis in 't Veld

foto's en video: @sport.en.support