MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Het wordt te druk!

  • vrijdag 11 december 2020

Door de enorme belangstelling van wandelaars, fietsers en mountainbikers voor de natuur is het de laatste tijd in veel bossen erg druk.

Het wordt te druk!

De coronacrisis, waardoor veel mensen thuiswerken, wordt wel als reden genoemd. Voor veel mensen is het eenvoudiger om even tussen het werken door te gaan wandelen, fietsen of de mountainbike te pakken. Ook in het weekend zoeken veel mensen de natuur op voor de broodnodige ontspanning.

 

Daarnaast is er sprake van een toename van het aantal mountainbikers. Vaak sporters die kiezen voor een andere manier van bewegen nu veel sportscholen nog steeds niet alle lessen aanbieden. Op sommige (populaire) routes is het daardoor TE druk. Gevolg van deze toegenomen drukte is dat er al routes afgesloten zijn.

 

Er zijn mountainbikers die juist nu routes uitproberen die wat verder van huis liggen. Met gevolg dat de al volle parkeerplaatsen bij het begin van de populaire routes nog voller raken. Dat is een doorn in het oog van de veiligheidsregio's.  Eén van de huidige coronaregels luidt;

 

"Reis zo min mogelijk binnen Nederland"

 

Deze gedeeltelijke lockdown-maatregel geldt zeker tot eind dit jaar en zeker ook tijdens de feestdagen.

 

Daarom onze oproep:

Rijd momenteel alleen de route in je eigen omgeving die je per fiets kunt bereiken. Laat andere routes, hoe interessant ook, voorlopig links liggen.