MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

(Her)Opening MTBroute Nieuwegein

  • donderdag 14 maart 2024

Aanstaande vrijdag 15 maart is de 'soft' opening van de gewijzigde MTBroute Nieuwegein. De officiele openingen, waarbij Gemeente Nieuwegein en Staatsbosbeheer aanwezig zullen zijn, zal later dit jaar plaatsvinden.

(Her)Opening MTBroute Nieuwegein

Vanaf vrijdag kan iedereen de gewijzigde route gaan rijden. Grootste aanpassing is dat er een duidelijke scheiding is gekomen tussen wandelaars en fietsers. De wandelaars krijgen het linker gedeelte van de paden toegewezen, terwijl de mountainbikers rechts moeten blijven.  Het parcours is compacter en loopt nu over de noordflank en oostkant van de skiheuvelen. Bovendien is het geschikt gemaakt voor zowel beginnende als meer ervaren mountainbikers. 

 

De met het bruine MTB-teken gemarkeerde route is voor beginners die daarmee een complete route kunnen volgen. Een aantal afzonderlijke delen binnen de route vragen om meer vaardigheid en ervaring. Op dit gedeelte is de route aangeduid met een paars MTB-teken. 

 

Binnenkort zal er bij de start van de route, nabij het Sportcomplex Nedereindse Berg aan de Nedereindseweg, door de Gemeente Nieuwegein een nieuw info-bord worden geplaatst.

 

Hieronder een sfeer impressie van de aangepaste route, gemaakt door: pUch | BikeBetter