MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Heb jij al een nieuw routevignet?

  • dinsdag 13 december 2022

We biken weer richting het eind van het jaar. Een goed moment om na te denken over de aanschaf van nieuwe routevignetten. Misschien wel een leuk 🎁 cadeautje voor onder de 🎄 kerstboom!

 

Door een vignet te kopen, draag je bij aan het onderhoud en de veiligheid van de MTBroutes. Het onderhoud is ervoor bedoeld de paden veilig, begaanbaar, bewegwijzerd en schoon te maken en te houden. Het al dan niet verplicht moeten hebben van een vignet is een afspraak tussen natuurbeheerders en de instantie die de route heeft gerealiseerd.

 

Heb jij al een nieuw routevignet?

 

Er is helaas geen landelijk vignet, veel MTB-ers zouden dat graag zien. Dat zou ook het meest praktische zijn vanuit de gebruiker. Elke partij die nu zo’n vignet voert hanteert een andere opbouw van de prijs. Sommigen gebruiken het om een route te onderhouden, terwijl bij anderen het mede bijdraagt aan de totale kosten voor natuurbehoud. Hoe mooi het idee ook is; de kans dat er één landelijk vignet zal komen is (nu) heel klein.

 

Er zijn routes met verplichte route vignetten, maar ook routes met niet-verplichte route vignetten. Klik HIER voor een compleet overzicht.
Draag jij een route een warm hart toe of vind je dat een door jou gereden route een steuntje in de rug verdient? Check dan de donatie mogelijkheden op onze website en App. Via een QR-code doe je snel en eenvoudig een donatie!