MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Groot onderhoud MTBroute Zwolle

  • zondag 7 april 2019

Toerclub Swolland gaat MTB-route Westerveldse Bos nieuw leven inblazen Vrijwilligers van Toerclub Swolland hebben het onderhoud van de mountainbikeroute in het Westerveldse Bos weer opgepakt. De fietsliefhebbers willen het circa 3 kilometer lange parkoers van nieuw elan voorzien.

 

Een jaar of negen terug is op de flanken van de voormalige afvalstort een heus MTB-parkoers aangelegd. Het is een technisch rondje met pittige klimmetjes, snelle afdalingen en mooie kombochten. Doordat het onderhoud de laatste jaren te wensen overliet, zijn de bospaden moeilijker toegankelijk geworden.

 

,,En dat is natuurlijk ontzettend jammer”, vindt Swolland-voorzitter Frens Luning. ,,Daarom willen we de ronde nu weer beter toegankelijk maken door bijvoorbeeld weggespoelde hellingen te herstellen en mooie doordraaiende kombochten opnieuw aan te leggen. We zitten zelfs te denken om het rondje nog iets uit te breiden.”

 

Heropening
Zaterdag waren enthousiaste vrijwilligers paraat in het Westerveldse Bos. Gewapend met kruiwagens en spades trokken zij het bos in om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Naar verwachting wordt het ‘nieuwe’ MTB-rondje in het najaar officieel heropend. ,,Het plan is om dat op 5 oktober te doen, met clinics voor de jeugd en andere leuke activiteiten. Zo willen we deze mooie route bij meer mensen onder de aandacht brengen.”

 

Bron: De Stentor

Groot onderhoud MTBroute Zwolle