MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Groen licht voor MTB route Schoorl 2.0

  • woensdag 17 april 2024

De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, heeft uitspraak gedaan over het ingediende beroepschrift van stichting Duinbes, Vereniging Milieudefensie en Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen en deze ongegrond verklaart. De Raad van State verklaart het hoger beroep van Staatsbosbeheer en het incidenteel hoger beroep van Vereniging MTB Noordwest gegrond.

Groen licht voor MTB route Schoorl 2.0

Daarmee is ook deze vergunning definitief geworden en komt er eindelijk een eind aan dit lange traject. Hiermee staat het licht definitief op groen voor de nieuwe route. Het is nu aan Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van MTB Noordwest wanneer de laatste werkzaamheden aan de aangepaste route verricht kunnen worden en de officiële openstelling kan geschieden. Winst voor de mountainbiker en winst voor de natuur.

 

Wat in 2011 begon als een plan van Staatsbosbeheer om de natuur te verbeteren door recreatie meer te concentreren is anno 2024 bijna werkelijkheid. Na 13 jaar met vele rechtszaken over diverse verleende vergunningen en talloze natuuronderzoeken moeten er nog enkele puntjes op de ‘i’ gezet worden. Zo moet de routebebording nog afgemaakt worden, informatiepanelen geplaatst worden en zal de route gekeurd en geclassificeerd worden. 

 

En als sluitstuk zal het westelijk gedeelte van de huidige route teruggegeven worden aan de natuur (dit is kwetsbaar open duingebied). Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inzet van Staatsbosbeheer, de vele uren van de MTB Noordwest vrijwilligers, onze advocaat en het vertrouwen van vele donateurs, sponsoren en partners.

 

Aangezien de nieuwe routes nog niet officieel geopend zijn verzoeken we iedereen, om tot die tijd alleen gebruik te maken van de huidige route. Zodra we meer duidelijkheid hebben en de routes echt klaar zijn zullen we dat als eerste met jullie communiceren. 

 

 

Staatsbosbeheer de Schoorlse Duinen en MTB Noordwest