MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Gevaarlijke blokkades op mountainbikeroute in bos Rhenen

  • vrijdag 13 september 2019

De politie is op zoek naar de personen die recent gezorgd hebben voor ‘gevaarlijke blokkades’ op een mountainbikeroute in het Rhenense bos.

 

Onbekenden hadden er over een afstand van 100 meter grote blokken hout en takken op de route neergelegd. ,,Daar zijn ze echt wel een paar uur mee bezig geweest‘’, zegt Bert Lam voorzitter van MTB Utrechtse Heuvelrug.

 

Gevaarlijke blokkades op mountainbikeroute in bos Rhenen

 

De politie vermoedt dat dat bewust is gebeurd en heeft een onderzoek ingesteld. Ze vraagt getuigen zich te melden. Het incident vond al op 31 augustus plaats en werd destijds ontdekt door verschillende mountainbikers. Vrijwilligers van de route hebben er flink wat werk van gehad de boel weer van de route te verwijderen.

 

‘Geen idee wie er achter zit’

Lam is er met de politie van overtuigd dat het een bewuste actie is geweest. Maar wie achter de actie zit is onduidelijk. Van enige onrust over de route is bij Lam niets bekend. ,,Deze route ligt er ook al sinds 2015. In het begin moesten mensen er natuurlijk aan wennen, maar nu gaat het eigenlijk al heel lang goed.

 

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt door de actie. Maar dat had wel kunnen gebeuren, zegt Lam. ,,Juist op dit stuk ga je heel snel van een afdaling af. Zeker als je niet zo veel ervaring hebt, kan dat zomaar verkeerd gaan. Hier is ook al eens iemand gevallen.

 

Bron: De Gelderlander