MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Geen compromissen met de nieuwe SQlab 5OX pedalen

  • woensdag 12 april 2023

Maak kennis met de nieuwe SQlab 5OX-pedalen en vergeet compromissen maken. Deze nieuwe pedalen van SQlab, expert op het gebied van fietsergonomie, bieden een perfecte balans tussen duurzaamheid, sterkte en grip. Het innovatieve ontwerp en gebruik van materiaal zorgt voor een maximaal contactoppervlak en een lange levensduur, terwijl de keuze uit drie verschillende aslengtes een goede, ergonomische positie op de fiets biedt. Dat betekent betere prestaties en minder risico op ongelukken en blessures.

Geen compromissen met de nieuwe SQlab 5OX pedalen

Pedalen waar je op kunt vertrouwen
Een pedaal kan het zwaar te verduren krijgen tijdens een flinke mountainbikerit. Door harde botsingen met bijvoorbeeld stenen en rotsen kan hij het zomaar begeven. Daarom heeft SQlab het kunststof platform van de 5OX-pedalen versterkt met glasvezels (maar liefst 30%) en uit diverse tests is gebleken dat de 5OX beter presteert dan vergelijkbare aluminium pedalen. Om die reden heeft SQlab de 5OXpedalen uitsluitend geproduceerd met een composiet platform en is er geen aluminium uitvoering.

 

Het licht concave en naar buiten gedraaide pedaaloppervlak van de SQlab 5OX zorgt voor een ergonomische positie op het pedaal en tegelijkertijd voor goede grip. Om het platformoppervlak te maximaliseren is de asbehuizing verzonken in het platform. Dat betekent geen storende bobbel in het midden van het platform. Het pedaal biedt daarnaast een groot contactoppervlak - 110x105 mm.

 

 

Drie aslengtes voor de juiste pasvorm
De 5OX-pedalen zijn natuurlijk wel een echt SQlab-product. Ze komen daarom in drie verschillende aslengtes, zodat fietsers met grotere voeten niet meer hun schoenen langs de cranks of de achterbrug hoeven schuren omdat de as te kort is. De drie verschillende aslengtes zorgen voor een natuurlijke voetpositie op het pedaalplatform; met name bij grotere voeten, een V-vormige voetpositie of fietsers met een grotere zitbotjesafstand, waarbij een grote Q-factor gewenst is. 

 

 

Per zijde telt het SQlab 5OX-pedaal 11 pinnen. De pedaalpinnen worden er via de onderzijde met een inbuskop ingedraaid. Sterk en makkelijk te vervangen. Goede, hoogwaardige lagers zijn essentieel voor een lange levensduur. SQlab gebruikt daarom Japanse precisielagers aan de buitenkant en glijlagers aan de binnenzijde.

 

De nieuwe mountainbikepedalen van SQlab kosten 79,95 en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij een SQlab-dealer in de buurt of op sqlab.nl.

 

Specificaties

 

  • Discipline: MTB Gravity & E-Performance
  • Materiaal as: CrMo
  • Materiaal body: Plastic (60%), glasvezel (30%
  • As lengte: S: -5 mm, M: Standaard (65 mm), L: +5 mm
  • Afmetingen oppervlak: 11,0x10,5 cm
  • E-bike ready: Ja, mits het pedaal niet breder is dan het originele pedaal
  • Kleur: Zwart
  • Prijs: 79,95